Nathan ‘Acid’ Vandergunst in de prijzen op eerste editie van ‘De Jamies’

Redactie KW

YouTube-fenomeen Nathan Vandergunst (21) uit Blankenberge, beter bekend als Acid, is in de prijzen gevallen op de eerste editie van ‘De Jamies’, de award voor online videomakers van het Filmfestival Oostende.

Het was de eerste keer dat Filmfestival Oostende, in samenwerking met creatief agency Hurae, de awards uitreikte. Tijdens een liveshow in het Kursaal in Oostende, online te volgen via YouTube, kreeg Nathan Vandergunst de awards voor ‘beste online creator van het jaar’ en ‘beste vlog’ . Het was minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) die hem de awards overhandigde.

Bockie De Repper en Flo Windey

De award voor ‘Beste comedy’ ging naar Average Rob. Bockie De Repper won in de categorie ‘Beste Lifestyle’. De overleden Hasselaar Kastiop won postuum de award voor ‘Beste Gamestreamer’, Chuki Beats ging lopen met de award ‘Beste Dans & Muziek’ en Jonathan Medart maakt het beste filmpje op TikTok . Seksuologe Flo Windey kreeg de prijs voor ‘Beste Explainer’, Hakim Chatar voor ‘Beste Instagram’ en wtFock voor ‘Beste Online Fictie’.

Er werd 22.000 keer gestemd op de in totaal 84 genomineerden in alle categorieën. De knoop werd finaal doorgehakt door juryvoorzitter Hannes Coudenys. “Hoewel ik weet dat we De Jamies in een leeg Kursaal Oostende hebben uitgereikt, toch voelde het in mijn hoofd alsof het nokvol zat. Zeker wanneer ik zie hoe hard De Jamies leeft bij de online community én media . Ik wil Filmfestival Oostende bedanken voor de fijne samenwerking en kijk al uit naar deze jaarlijkse traditie”, zegt hij. Volgend jaar gaan De Jamies door op vrijdag 28 januari.

De hele show kan opnieuw bekeken worden hier .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.