Nathalie neemt de draad van haar modellencarrière weer op

Nathalie Vanden Berghe stond onlangs opnieuw voor de lens als model. (foto LC)
Paul Bruneel

Nathalie Vanden Berghe is vastbesloten een vervolg te breien aan haar carrière als fotomodel. Als tiener liep ze geregeld modeshows maar door andere bezigheden zette ze haar modellenwerk even on hold, tot nu. Dat ze intussen al wat ouder is, houdt haar niet tegen. “Ik voel me jong en vitaal en er zijn heel wat modellen die ouder zijn en nog heel actief zijn.”

Nathalie Vanden Berge uit Middelkerke zat nog op de schoolbanken toen ze reeds droomde van een carrière als fotomodel. Als tiener liep ze al geregeld mee in modeshows. Ze bleef haar hobby koesteren en belandde zelfs in het wereldje van de missverkiezingen. Doordat ze zelf betrokken raakte bij diverse organisaties kwam haar eigen loopbaan als model op de achtergrond te staan, maar nu wil Nathalie de ‘modellendraad’ opnieuw opnemen. Dat ze al een eind in de dertig is, ziet ze niet als een probleem. “Ik voel me jong en vitaal en er zijn heel wat modellen die ouder zijn dan ik en nog heel actief zijn. Dus waarom zou ik die kinderdroom van destijds niet verder zetten”, lacht Nathalie.

Nathalies eerste fotoshoot zit er inmiddels op. Het was fotograaf Luc Cassiman die haar aanspoorde om nog eens voor de lens te staan. “Ik ken nogal wat mensen van vroeger en ik kon onmiddellijk terecht bij Mels Fashion voor de fotoshoot. Caro uit Westende zorgde ervoor dat mijn haar in orde was en Luc heeft prachtige foto’s genomen. Ik ben echt blij en ja hoor, wees maar zeker dat ik de smaak weer te pakken heb. Ze mogen me bellen voor fotoshoots of modeshows. Ik ben er weer helemaal klaar voor en voel weer het enthousiasme van vroeger”, vertelt Nathalie.

En over vroeger kan ze uren vertellen, want ze heeft er eigenlijk al een hele carrière opzitten. “Ik was nog heel jong toen ik al deelnam aan modeshows in de regio. Er was ieder jaar ook een modeshow in de Sint-Lutgardisschool in Westende en daar keek ik als kind maandenlang naar uit. Toen ik 18 was nam ik deel aan de verkiezing van Miss Lombardsijde en werd meteen gekroond tot Miss Lombardsijde! Dolblij was ik”, blikt ze terug.

“Van het een kwam het ander en ik belandde in De Panne waar ik deelnam aan de verkiezing van Miss Elegantie. Ik haalde er de finale. Hoeveel verkiezingen er op mijn palmares staan, zou ik moeten nazien, maar de verkiezing van Miss Sport was er zeker eentje om niet te vergeten. Ik ging er wel niet lopen met het kroontje, maar er waren 360 inschrijvingen en ik bleef over bij de laatste groep”, geeft Nathalie mee.

Mooie tijd

Ook de Miss Coast-verkiezing in 2005 staat in haar geheugen gegrift. “Als echte kustbewoonster schreef ik me uiteraard in voor deze verkiezing en het werd een echte meevaller want ik werd eerste eredame. Dat is wel een van de hoogtepunten in mijn carrière. Ik hou er mijn mooiste herinneringen aan over. Ik kreeg hierdoor ook de kans om deel te nemen aan modeshows, onder meer voor A-mode. Ik kreeg de smaak zo te pakken dat ik zelfs in de organisatie van de Miss Coast verkiezing belandde. Organisator Charline werd een goede vriendin van me en de samenwerking was super. De finale vond toen plaats in Kursaal Oostende”, klinkt het.

Ze geeft toe dat ze de sfeer van de missverkiezingen toch wel mist. Toch is het niet meteen haar bedoeling om weer zelf deel te nemen. Miss Coast staat nu on hold maar Nathalie hoopt stilletjes toch dat er hierop nog een vervolg komt. “Organiseren zit me in het bloed. Het is een mooie tijd geweest die ik opnieuw wil beleven en als mijn dochter Amelie in mijn voetsporen wil treden, heel graag”, besluit Nathalie Vanden Berghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.