https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Naomi uit Ecuador wil het kroontje van Miss West-Vlaanderen

Naomi Guaillas Pérez werd geboren in Ecuador, maar woont nu bij haar tante in Ieper. © TOGH
Tom Gheeraert

De Ieperse Naomi Guaillas Pérez wil op zondag 26 september het kroontje van Miss West-Vlaanderen veroveren in Plopsaland. De 23-jarige studente werd geboren in Ecuador, maar woont bij haar tante in Ieper. Nadat ze enkele jaren geleden een liefdadigheidsproject van Miss België bezocht in Cambodja hoopt ze met haar deelname ook haar steentje bij te dragen.

Dat Naomi Guaillas Pérez (23) Latijn-Amerikaanse roots heeft, merk je al meteen aan haar stevige Spaanse tongval. “Ik ben geboren in Ecuador. Toen ik twee jaar oud was, zijn we verhuisd naar Spanje en sinds mijn veertiende woon ik in België”, vertelt Naomi. “Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn mama woont in Duitsland, mijn papa in Ecuador, maar ik woon bij mijn tante in Ieper. Ik hou echt van deze stad. Klein, maar met veel geschiedenis.”

Haar middelbare school volgde Naomi in de Heilige Familie, waar ze de richting etalage en decoratie volgde. Nu studeert ze business management. “Mijn hobby’s zijn reizen, lopen en poëzie lezen zoals Benedetti, Bukowski of Hemingway”, vertelt Naomi. “Later wil ik misschien voor een internationaal bedrijf werken, zodat ik veel kan reizen, of eventueel een eigen bedrijf oprichten. Er schuilt wel een ondernemer in mij. Al zal dat voor later zijn. Eerst studeren en veel ervaring opdoen.”

School in Cambodja

Ervaring wil ze alvast ook opdoen door deel te nemen aan Miss West-Vlaanderen. “Ik doe mee omdat het om meer gaat dan alleen maar een mooi gezicht hebben. Het betekent ook verantwoordelijk zijn, een goed hart hebben en mensen in nood willen helpen”, vertelt Naomi. “Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om naar Cambodja te reizen en een van de projecten van Miss België te bezoeken. Dankzij de organisatie en de kandidaten van Miss België was het mogelijk om een school te bouwen in Rong Vean. Voor mij was het een van de mooiste ervaringen uit mijn leven. Ik mocht toen een paar dagen bij de kinderen en hun families blijven en ik herinner me hoe vriendelijk de mensen daar waren. Wat me ook opviel, was het verlangen van de kinderen om te studeren voor een beter leven. Ik zou graag terug willen gaan om de mensen daar te helpen. Ik vind het belangrijk om mensen iets te kunnen leren en nog veel meer aan jongeren. Soms hebben ze advies nodig en ik heb heel veel meegemaakt. Mijn thuissituatie was niet gemakkelijk.”

Samen met de andere kandidates kijkt Naomi al maanden uit naar de grote finale van de verkiezing in het Proximus Theater van Plopsaland. “Ik ben wel een beetje zenuwachtig, maar samen met de andere kandidaten en het comité hebben we hard gewerkt om er een mooie show van te maken. Die avond zullen we voor het eerst onze galajurk laten zien, er zullen meisjes zijn die een kleine show doen om hun talent te laten zien… en veel meer”, licht Naomi een tipje van de sluier.

Wie Naomi wil helpen om het kroontje te veroveren kan een sms’je sturen met MWV01 naar 6665.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.