Na vijf maanden organiseert Kursaal Oostende opnieuw veertien concerten

Gwendoline Nys, adjunct-directeur van het Kursaal is blij opnieuw te kunnen starten. (foto GLO)
Gillian Lowyck

De coronacrisis heeft hard toegeslaan in de evenementensector. Ook bij Kursaal Oostende. Het laatste evenement vond er plaats op 7 maart. Maar het team bleef niet bij de pakken zitten. In augustus wordt de Erehal omgetoverd tot een coronaproof concertzaal.

Na een maandenlange stilte is er weer leven in het Kursaal. Het Zomerteam, dat de Oostendse zomer in veilige banen moet leiden, wordt aangestuurd vanuit de inkomhal. Maar binnenkort zal er ook voor het eerst in maanden weer muziek weerklinken.

“We hebben een formule uitgewerkt waarbij we de Erehal gaan omtoveren tot een concertzaal”, vertelt adjunct-directeur Gwendoline Nys. “Er komt een blackbox voor de gezelligheid en de akoestiek. Mensen zullen kunnen genieten van de concerten aan tafeltjes. Tickets worden verkocht per bubbel van twee, vier of zes mensen. Om tijdens de concerten rust te creëren en zo veel mogelijk heen en weer geloop te vermijden, hebben we een Kursaal Summer Bucket bedacht. Bij het bestellen van je tickets kan je zo’n emmer samenstellen met je dranken.”

Veertien concerten

Er is plaats voor 200 mensen. Alles is zo coronaproof mogelijk: van bij het betreden van het Kursaal tot je aan de tafel zit is een mondmasker verplicht. Er is begeleiding voorzien en duidelijke signalisatie. “De concerten vinden speciaal ook plaats in de week, zodat niet iedereen hier samen toestroomt in het weekend.”

Er staan al zo’n veertien concerten op de planning in augustus: Augustijn, Mother Mercury, Bart Herman, Luc Steeno, Mama’s Jasje, Stan Van Samang, Geert Verdickt van Buurman, de Blazers van het Symfonieorkest Vlaanderen, Ten Feet From Stardom, Lady Linn duo, Barbara Dex, Coco Jr. en Sandrine, Praga Khan en Gunther Neefs. “We hebben geprobeerd om ons hele muziekprogramma in die maand weer te geven”, gaat Gwen verder. “Hoewel we dit idee al lang in ons hoofd hadden, is het op tien dagen tijd georganiseerd.”

Partners

“Wij zijn een niet-gesubsidieerde vzw. Een concert voor maar 200 personen, dat is eigenlijk niet rendabel. Daarom hebben we aangeklopt bij partners en die snel gevonden bij KBC en Mediamarkt. We werken verder samen met boekingskantoren en promotoren. Ook de artiesten moesten zich snel aanpassen.”

“We zijn superblij dat we weer starten”, glundert Gwen. “We zijn al 15 jaar het meest bruisende gebouw van Oostende, ontvangen elk jaar meer dan 200.000 bezoekers. Het was hier dus héél erg stil. Wat het najaar zal brengen, dat weten we nog niet. We wachten de situatie verder af. Voor september hebben we natuurlijk wel al enkele ideetjes. Nu willen we er vooral een veilige en gezellige augustusmaand van maken.” (GLO)

De ticketverkoop start op vrijdag 10 juli om 12 uur. Tickets kosten 35 euro per persoon en worden verkocht per bubbel van 2,4 of 6 personen. Alle voorstellingen starten om 21 uur behalve het klassiek concert op zaterdag 22 augustus. Meer info via kursaaloostende.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.