Muzikale vertelwandeling in Rumbeeks Sterrebos

© Stefaan Beel
© Stefaan Beel
Redactie KW

Vijf kilometer wandelen doorheen het Sterrebos en het Bergmolenbos, en ondertussen genieten van liederen begeleid door accordeonmuziek. Dat zijn de ingrediënten van ‘Het geheim van de Sterresteen’, een muzikale vertelwandeling van Yves Bondue.

Tijdens deze boeiende wandeling van ongeveer twee uur, die vertrekt vanuit het Educatief Centrum in de paardenstallen van het kasteel van Rumbeke, ontdek je enkele bijzondere plekjes in Het Sterrebos, de Kleiputten en het nog jonge Bergmolenbos. Ter plekke vertelt muzikant, theatermaker en schrijver Yves Bondue (55) een vervolgverhaal waar soms een streepje muziek bij komt kijken.

“Vooral voor de Westhoek maakte ik al tientallen muzikale vertelwandelingen”, zegt Yves. “In 2019 bundelde ik die verhalen in het boek ‘Indlikse Toeren’ en onlangs verscheen mijn tweede roman ‘Rook’, die zich in Roeselare en Havana afspeelt. Momenteel legt Yves zich toe op het schrijven van podcastverhalen en audiowandelingen.

De sterresteen

“Het zijn fictieve verhalen, doorspekt met erfgoed, landbouw en lokale gastronomie. Sinds ik mij in deze streek settelde, ken ik het Provinciedomein Sterrebos en Bergmolenbos ook door en door. Middenin dat Sterrebos, op het kruispunt van die twaalf wandelpaadjes, ligt een ronde steen. De Sterresteen. Er is een bijzonder geheim aan verbonden”, klinkt het mysterieus.

Tijdens het wandelen hoor je het verhaal van de oude Elisabeth die aan haar kleindochter Lisa vertelt, wat dat geheim nu juist inhoudt. Je komt ook veel te weten over bijzonder monumenten, de prachtige natuur en krijgt een inkijk in het verleden van de streek. De boeiende anekdotes, griezelige herinneringen en beklijvende gedichten maken er een ontspannend en leerzaam uitje van. De wandeling is geschikt voor verenigingen en families met kinderen vanaf zes jaar. Op zondag 29 augustus organiseert het Stadslandschap West-Vlaamse hart deze uitstap.

(KK)

Reserveren en extra info vind je op www.westvlaamsehart.be/hetgeheimvandesterresteen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten