Zwoele Afrikaanse ritmes fleuren nieuwe single Jean-Marie Aerts op

Met One Track blaast Jean-Marie Aerts zijn eenmansproject JMX nieuw leven in.© GF
Met One Track blaast Jean-Marie Aerts zijn eenmansproject JMX nieuw leven in.© GF
Redactie KW

Met One Track , gezongen door Kimberly Dhondt, blaast de bijna zeventigjarige uitgeweken Zeebruggenaar zijn eenmansproject JMX nieuw leven in.

Dankzij zijn gitaar- en productiewerk voor tal van artiesten en bands maakt Jean-Marie Aerts al decennialang deel uit van ’s lands muzikale Champions League. Voor TC Matic ontwikkelde hij mee een baanbrekende sound, als muzikant én als producer.

Voor het Nederlandse Urban Dance Squad produceerde Aerts het legendarische debuutalbum Mental Floss for the Globe . De Afrikaanse invloeden die dankzij dj DNA mee deel uitmaakten van het totale geluid van UDS zou hij aan boord nemen bij JMX, het eenmansproject dat hij in 1996 lanceerde.

Kimberly Dhondt

Met dit baanbrekende project leverde hij samen met gastvocalisten en -muzikanten indrukwekkende lappendekens van geluid af die helaas hun weg naar het brede publiek (nog) niet vonden.

Afgelopen februari stak JMX met de single Scarlett zijn neus opnieuw aan het muzikale venster. Aerts kreeg hierbij vocale ondersteuning van Kimberly Dhondt, zus van tv-gezicht Sean en als zangeres bekend van onder meer Hooverphonic en Evil Empire Orchestra. Mooie adelbrieven.

Domeztik

Ook de nieuwe single One Track nam de voormalige Zeebruggeling met haar op. Ook dit nummer groovet. Bovendien zit het rijke arrangement ingenieus in elkaar. One Track zal ook te horen zijn op Aerts’ jubileumalbum Domeztik dat later dit jaar zal verschijnen.

Vanaf vrijdag 14 mei is One Track beschikbaar voor radiozenders. Op dinsdag 25 mei kun je dit nummer ook via streamingsites downloaden.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier