https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zoektocht naar beste Deerlijkse muziek met eigen tijdloze hitlijst

Jeugdfunctionaris Delphine Decock gaat op zoek naar de beste Deerlijkse muziek.© RD
Jeugdfunctionaris Delphine Decock gaat op zoek naar de beste Deerlijkse muziek.© RD
Redactie KW

De gemeentelijke vrijetijdsdiensten zetten van maandag 8 tot en met zaterdag 14 februari hun schouders onder de Week van de Belgische Muziek. Dat doen ze met een muzieklijst, livestreams, mobiele piano en minioptredens op de ‘zulle’ (dorpel).

“We gaan op zoek naar de beste Deerlijkse muziek met onze eigen tijdloze hitlijst”, verduidelijkt jeugdfunctionaris Delphine Decock. “Deerlijk heeft op dat vlak alvast heel wat te bieden. Denk maar aan Niels Destadsbader, Dogwalker, Def Value, Et Encore, Gèsman, Hannelore Bedert, Ignace, Jérémie Vrielynck, Kamiel, Neander, Tainted Towels Morbus, Zinger, Uncle Wellington’s Wives …”

“Iedereen kon tot vrijdag zijn favoriete Deerlijkse band en lievelingsnummer inzenden via www.deerlijk.be. Een weekje later kan men stemmen op de beste Deerlijkse nummers aller tijden. Luisteren naar de Deerlijkse Tijdloze kan op zondag 14 februari van 13 tot 17 uur. Afstemmen hiervoor op Radio Gaveromroep ( 105.7 FM en 106.4 FM, red .). Van 8 tot en met 14 februari speelt er ook dagelijks een Deerlijkse deejay een liveset van een uur op een typisch Deerlijkse locatie. We streamen de set live naar de facebookpagina van Deerlijk Wintert en het YouTubekanaal van de gemeente Deerlijk.”

Zulleconcerten

“Op zondag 14 februari rijden we de gemeente rond met een mobiele piano die op een typische kustgocart geïnstalleerd staat”, gaat cultuurfunctionaris Freek Depraetere verder. “Van 10.30 tot 15.30 uur tonen enkele Deerlijkse pianisten daarop hun kunnen aan onze inwoners. Op diezelfde dag sluiten we de Week van de Belgische Muziek af met zogenaamde ‘zulleconcertjes’. Alle Deerlijkenaren kunnen tot 7 februari en zolang de voorraad strekt een concert van een Deerlijkse band aanvragen op een adres in Deerlijk en een moment naar keuze. Aanvragen kan via www.deerlijk.be.”

(RD)

Info: Dienst cultuur, 056 71 89 81 en cultuur@deerlijk.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten