Zesde editie metalfestival Devils Rock for an Angel met speciale aandacht voor G-sport

Didier Declercq en zijn kleindochter Lilith Vandael. © DBI
Redactie KW

Zaterdag 25 september vindt de zesde editie plaats van het metalfestival Devils Rock for an Angel in OC ‘t Riet in de Seelbachdreef in Zillebeke. Elk jaar wordt de opbrengst geschonken aan goede doelen. Daarnaast wordt dit jaar extra aandacht geschonken aan het G-voetbalteam uit Stasegem.

Een van de jaarlijks terugkerende goede doelen is Villa Rozerood, een zorghotel in De Panne voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Daarnaast wordt er ook een deel geschonken aan vzw Saying Goodbye, een organisatie uit Kortrijk die zich inzet voor kinderen en volwassenen die geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare.

G-sport

Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan het G-Team Recreas KOG Stasegem. Dit is een voetbalploeg voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. “Elke week kunnen een 65-tal jongeren in een ongedwongen sfeer en naar ieders mogelijkheden hun favoriete sport beoefenen”, vertelt Didier Declercq, organisator van het metalfestival.

“Plezier staat voor deze gasten centraal, door aangepaste spelregels is de competitie minder zwaar en blijven de jongeren het leuk vinden. Bovendien is het G-team uit Stasegem de grootste G-voetbalploeg in West-Vlaanderen. Ze namen al vijfmaal deel aan de Special Olympics. Drie keer wonnen ze er de gouden medaille en twee keer zilver.”

‘Tijd om iets terug te doen’

“Ik ken Filip Verbeke en Sophie Depypere, de drijvende krachten achter het G-team in Stasegem al jaren van festivals en optredens. We worden al een aantal jaar gevraagd om onszelf te promoten op het tornooi en het werd hoog tijd om eens iets terug te doen”, gaat Didier verder. “Met de opbrengst zullen ze de aankoop van allerhande materialen kunnen bekostigen.”

Het belooft weer een prachtige editie van het metalfestival te worden. Onder meer Reject The Sickness, Cathubodua, Signs of Algorithm, Sin Savage, Carrion en Shuulak zullen het podium doen trillen op zijn grondvesten. (DBI)

Devils Rock for an Angel vindt plaats op zaterdag 25 september. De deuren gaan open om 12.30 uur, de eerste band start om 13.30 uur. Meer info en tickets zijn te verkrijgen via devilsrockforanangel.be. Kostprijs is 22 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier