Zangeres Claire krijgt straat naar haar naam in Deerlijk

Zangeres Claire Vanhonnacker, bekend van ‘Vreemde Vogels’, krijgt een straat naar haar naam in Deerlijk.© (Foto DRD)
Zangeres Claire Vanhonnacker, bekend van ‘Vreemde Vogels’, krijgt een straat naar haar naam in Deerlijk.© (Foto DRD)
Redactie KW

De gemeenteraad keurde de principebeslissing goed voor de naambepaling van de straten, gelegen in de nieuwe verkaveling in de Tapuitstraat. De hoofdstraat wordt de Overakkerstraat, de vier zijstraten de Claire Vanhonnackerstraat, Hermina Ackestraat, Maria Chysstraat en Zuster Remigiastraat.

Met deze beslissing krijgt de Deerlijkse zangeres Claire (Vanhonnacker) haar straat. Haar grootste hit was ‘Vreemde Vogels’. In juli-augustus 1975 stond de single een week op nummer 1 in de BRT Vlaamse Top 10 en vijf weken in de BRT Top 30. Samen met haar man en een bevriend echtpaar kwam zij in 1992 op 39-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeval in Buggenhout.

Nog drie vrouwen zullen een straatnaam krijgen: Hermina Acke, een vroedvrouw in de periode 1890-1920, Maria Chys, onderwijzer-schoolhoofd in de Statiewijk en Zuster Remigia, onderwijzeres-directrice-inspectrice in de Statiewijk.

De heemkring Dorp en Toren had Overackerstraat of Overakkerstraat gesuggereerd voor de hoofdstraat en werd hierin gevolgd door het schepencollege. Voor de zijstraten waren straatnamen naar voor geschoven die verwijzen naar landbouwgewassen (Tarwestraat, Speltstraat, Masteluinstraat, Roggestraat en Gerststraat) maar dat voorstel volgde het college niet. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier