Zanger Hans Hanssens uit Staden kijkt uit naar eerste concert sinds oktober

Hans Hanssens hoopt in juni zijn eerste optreden in maanden te mogen verzorgen.©JOKE COUVREUR
Hans Hanssens hoopt in juni zijn eerste optreden in maanden te mogen verzorgen.©JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Zanger Hans Hanssens uit Staden staat door de coronacrisis al sedert half oktober vorig jaar op non-actief. Zo diende hij de lancering van de nieuwe cd-single die hij in duet met zangpartner Christina Loreena opnam, uit te stellen. Ook zijn jaarlijkse fanbal diende Hans voor het eerst in 34 jaar noodgedwongen te annuleren.

Hans Mostrey (52), alias zanger Hans Hanssens, startte zijn zangcarrière 37 jaar geleden. “Exact 35 jaar geleden bracht ik mijn eerste plaatje uit”, vertelt Hans, “Sedertdien organiseer ik ook jaarlijks een fanbal. Door corona kon dat vorig jaar niet doorgaan. Eigenlijk kon ik het bal wel organiseren, maar er mochten amper 100 muziekliefhebbers op aanwezig zijn. Normaal mag ik rond de 400 fans verwelkomen op mijn fanbal. Ik besliste toen om alles af te blazen. Het was overigens meteen de eerste keer in 34 jaar dat mijn fanbal niet plaatsvond. Ik hoop dat dit jaar goed te maken met een fanbal XXL op zaterdag 25 september in zaal Blommenhof. De Nederlandse zangeres Bonnie St. Claire is er top of the bill . Daarnaast zijn onder anderen Mieke, Michael Lanzo en Phil Kevin er te gast.”

Nieuwe cd-single

“Mijn laatste optreden dateert van half oktober vorig jaar”, weet Hans. “Toen organiseerde ik bij mij thuis een fanfeestje. De dag nadien werden de maatregelen opnieuw verstrengd en konden dergelijke organisaties niet meer.” Hans diende vorig jaar nogal wat eigen organisaties te annuleren. “Naast het fanfeestje van half oktober was er vorig jaar in maart enkel de voorstelling van de nieuwe single van mijn zangpartner Christina Loreena bij mij thuis. De rest van de organisaties die ik gepland had werd geschrapt. Dat was ook het geval voor de shownamiddag waarop ik de nieuwe cd-single zou voorstellen die ik in duet met Christina Loreena opnam. Daarop prijken drie nummers die in september vorig jaar werden opgenomen. In oktober rolde de single van de persen.”

Voor corona werd ik maanden tot zelfs een jaar op voorhand geboekt

“Het was de bedoeling om de single in november tijdens een shownamiddag voor te stellen. Ik verplaatste het hele gebeuren noodgedwongen naar mei, maar ook dat kan niet doorgaan. Ik heb nu mijn hoop op zondag 11 juli gesteld. Voor de shownamiddag met cd-voorstelling van 11 juli heb ik nog geen affiches en flyers laten drukken. Ik wacht voorlopig af. Vorig jaar liet ik in totaal 25.000 affiches drukken voor vier evenementen – waaronder mijn fanbal – die uiteindelijk niet konden doorgaan.”

Eindejaarsperiode

Ook de bingoavonden en de fanfeestjes die Hans thuis organiseert werden noodgedwongen allemaal geschrapt. “Bij die fanfeestjes verzorg ik steeds een optreden en wordt er ook een maaltijd geserveerd. Koken is altijd een hobby geweest. Op kerstavond zijn fans bij mij altijd welkom voor een lekkere maaltijd die ik zelf bereid. Ook op oudejaarsavond zorg ik voor een lekker etentje voor de fans. Daarvoor wijk ik evenwel uit naar het Blommenhof. Meestal komen daar ruim 150 personen op af. Vorig jaar verbleef ik in de eindejaarperiode in Spanje. Het voelde toen echt vreemd aan dat ik ergens ging eten en niks zelf moest doen. Ik heb immers altijd voor anderen gekookt op kerst- en oudejaarsavond.”

Weinig boekingen

Hans kijkt alvast uit naar zijn eerste optreden. “Als corona weer geen roet in het eten gooit, dan sta ik op 12 juni voor het eerst sinds maanden weer op het podium in zaal 14-18 in Passendale”, stelt Hans. “Daarna staan er optredens gepland op 19 en 26 juni. De boekingen lopen wel heel traag binnen. Voor corona werd ik maanden tot zelfs een jaar op voorhand geboekt. Dat is nu zeker niet het geval. Organisatoren zijn immers niet zeker dat de optredens zullen mogen doorgaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier