Zanger en gitarist Ricky Morvan overleden

Eric Scharley alias Ricky Morvan. (gf)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In Brugge is zanger-gitarist Ricky Morvan overleden op 83-jarige leeftijd overleden. Ricky Morvan vormde begin jaren zestig de rock-‘n-roll-groep Ricky Morvan & The Fens, die heel wat optredens verzorgde in binnen- en buitenland.

Eric Scharley alias Ricky Morvan, volbracht destijds zijn legerdienst bij de paracommando’s en kon daarna aan de slag als lasser. Zijn grote passie was muziek. Hij hield van rock en werd in de jaren vijftig meerdere malen Belgisch kampioen rock-‘n-roll-dansen. Daarnaast was hij een bevlogen gitarist en hij startte een eigen band.

Drukfout

Hij koos als artiestennaam Ricky Marvin, maar door een fout van de drukker werd het Ricky Morvan. Zijn begeleidingsband wou Ricky graag The Fans noemen, maar zo heette de band van die andere Bruggeling Joe Harris al. En dus werd het The Fens (de moerassen, red.). In de jaren zestig beleefde Ricky zijn gloriejaren. Als zanger werd hij toen muzikaal begeleid door Koenraad Baete, Rick Vandeleene, Norbert Jacobs en Roger Vyncke. De groep scoorde een grote hit in 1963 met Hey Lily die zelfs de hitparades in Frankrijk, Duitsland en Zweden haalde.

Eric woonde lange tijd in Oostende waar hij 1970 tot 1974 het café El Perdido in de Sint-Jansstraat runde. Zowel in Oostende als in Brugge werd de rocker vaak gevraagd voor tal van bals en optredens. Zijn allerlaatste optreden hield hij in de Biekorf in Brugge in 2007. Hij is steeds bijzonder geliefd geweest in Brugge, maar ook bij zijn collega-artiesten van toen.

De uitvaart van Ricky Morvan is gepland nu maandag 6 december om 11.30 uur in het crematorium de Blauwe Toren. (SR)

De albumhoes van het verzamelde werk van de band. (gf)
De albumhoes van het verzamelde werk van de band. (gf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.