https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zanger B.Jorn brengt vijfde single uit en plant fanbal

Zanger Björn Soenens alias B.Jorn hoopt dat zijn fanbal en tegelijk zijn vijfjarig jubileum als zanger straks kan plaatsvinden.© FM
Zanger Björn Soenens alias B.Jorn hoopt dat zijn fanbal en tegelijk zijn vijfjarig jubileum als zanger straks kan plaatsvinden.© FM
Redactie KW

In Lendelede woont er een Björn Soenens. Nee, niet de Amerika-corrrespondent van de VRT, maar wel een Vlaamse zanger die de artiestennaam B.Jorn heeft. “Vier jaar geleden startte ik mijn zangcarrière en recent bracht ik mijn vijfde single ‘Stapelgek op jou’ uit”, zegt hij.

Björn Soenens uit de Burgemester Dussartlaan in Lendelede timmert al vier jaar aan de weg om zijn plaatsje te veroveren in het Vlaamse showbizzwereldje. Net als bij de meeste zangers kon hij in 2020 door corona zo goed als niet optreden en dus ook geen ervaring opdoen.

“Op een podium staan is nu net dat wat ik zo graag doe en ook wel de reden waarom ik begon te zingen”, zegt B.Jorn, de artiestennaam van Björn Soenens. “Je spreekt die uit als ‘bie jurn’, zegt hij. Op het podium voel ik me goed, voel ik me vrij!”

De goesting om te zingen kwam er door de karaoke. “20 jaar deed ik karaoke in ‘The Mixx’ in Ingelmunster. De reacties van het publiek waren daar hartverwarmend. ‘Misschien moet je een zangcarrière beginnen’, zeiden ze. Ook mijn vriendin Katrien Monserez vond dat.”

Voor Björn was dat dé stimulans om aan een zangcarrière te beginnen. “Iemand uit het muziekwereldje hielp me op weg en ook zanger Nicolas (Termote) uit Roeselare zorgde mee voor de promotie en de opstart van mijn zangcarrière. Vanaf maart 2018 begonnen de optredens elkaar op te volgen. Zo ging de bal aan het rollen!”

Belofte 2019

Björn deed een eerste keer mee aan een talentenwedstrijd in maart 2018. “De Nederlandse talentenjacht ‘Stanley Hazes zoekt The Voice’ in Nederland. Ik geraakte er in de finale. Daarna volgde mijn eerste cd ‘Caterina’. In 2019 deed ik mee aan ‘Dany Fabry zoekt talent voor Ment’ waar ik ook de finale haalde. En in augustus van datzelfde jaar volgde de wedstrijd ‘De Gouden Micro’ in ‘De Lork’ in Haacht waar ik op mijn verjaardag eind augustus 2019 de finale won en uitgeroepen werd tot ‘Belofte 2019.’”

Naast de cd Caterina volgden nog enkele singles. ‘Als de zon weer gaat schijnen’ en daarna ‘De zon in mijn leven’ dat een beetje het levensverhaal van mijn vriendin Katrien en ik is en gaat over hoe we als koppel de voorbije jaren heel wat tegenslagen verwerkten. Katrien bleef al die tijd pal achter mij staan en steunt me volop in mijn zangcarrière. Toen volgde in oktober 2020 ‘Ik leef mijn eigen leven’. En nu is mijn vijfde cd ‘Stapelgek op jou’ op de markt met tekst en muziek van Norbert Derycke.”

Björn mist in de coronaperiode uiteraard ook de optredens. “Ik kon alleen thuis blijven oefenen en me af en toe eens live laten zien en horen op Facebook. En met Kerstmis bracht ik een Elvis-special. Nu hoop ik zo snel mogelijk weer op het podium te kunnen staan. Ik zou dit jaar wel graag mijn fanbal organiseren in zaal Den Tap in Lendelede, een bal dat eigenlijk al gepland was voor vorig jaar, maar door corona niet kon plaatsgrijpen. Dit jaar wordt het niet alleen mijn fanbal maar ook mijn vijfjarig jubileum als zanger.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.