Muzikale hulde aan coronaslachtoffers in het hele land

Het saxofoonensemble bij de Palingbeek.© foto EF
Het saxofoonensemble bij de Palingbeek.© foto EF
Redactie KW

Tijdens de troostende tiendaagse ‘Heel het land’ droeg VLAMO met Fermate zondag een boodschap van troost en hoop uit, een moment van bezinning.

In heel het land brachten kleine groepjes muzikanten een korte muzikale hulde aan de coronaslachtoffers. Een eerbetoon, maar ook een moment van muzikale verbondenheid tussen muzikanten en verenigingen die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken.

Dat gebeurde om precies 11.00 uur zondagmorgen, met Ypriana, het Iepers Kinderorkest en Ons Kramikkels. Er werd op zes verschillende locaties gespeeld. We trokken naar de Palingbeek, bij de land-art installatie Coming World Remember Me. Daar speelde het saxofoonensemble van de Ypriana. De toevallige passanten konden er van genieten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“180 orkesten en ensembles van maximaal tien muzikanten zijn op onze oproep ingegaan”, zegt Katrien Boogaerts van medeorganisator Kunstwerkt, dat beeldende kunstenaars ondersteunt. “We hebben voor onze tiendaagse meer dan 50 partners gevonden, die meer dan 70 activiteiten hebben georganiseerd de afgelopen tien dagen. Dat is echt pakkend. We hopen dat mensen zo even stilstaan bij wat er het afgelopen jaar is gebeurd, want de pandemie heeft iedereen geraakt.”

 © Foto Kurt
© Foto Kurt

In Lichtervelde speelden Fanfare De Zwaan en Harmonie De Burgersgilde op twee verschillende locaties.

(EF/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.