https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wint Liquid Molly muziekconcours Sound Track?

Stan Ameloot, Milan Verdoolaeghe en Michiel Jonckheere. (foto TVA)
Redactie KW

Zaterdag om 18.30 uur kan je in zaal 4AD in Diksmuide terecht voor de tweede van in totaal drie voorrondes van muziekwedstrijd Sound Track. Daarin nemen acht bands het tegen elkaar op voor een plekje in de finale, met als inzet professionele begeleiding. Ook de jongeren van Liquid Molly nemen deel.

Gitarist Milan Verdoolaeghe (16) en bassist Stan Ameloot (16) speelden een poosje alleen muziek, tot ze drummer Michiel Jonckheere (17) erbij haalden. “Sinds september vorig jaar zijn we met z’n drieën samen beginnen repeteren”, vertelt Milan. “Echter, na twee repetities gooide corona roet in het eten en stond alles even on hold. Sinds januari kunnen we opnieuw elke week oefenen. Repeteren, dat doen we in mijn garage. (lacht) Nee, de buren heb ik nog niet horen klagen over te luide muziek.” Liquid Molly speelt nochtans stevige rock, meer bepaald grunge. “Onze inspiratie halen we bijvoorbeeld bij Nirvana of Silverchair”, gaat Milan verder.

“Sinds juni hebben we al negen keer kunnen optreden. Zo wonnen we een muziekconcours in ’t Scharnier in Oudenburg, daarna volgden nog vier optredens afgelopen zomer en nog eens vier in september. De komende tijd staan nog twee optredens gepland.” En zo belanden ze bij Sound Track, de muziekwedstrijd die het hele land doorkruist. “Per regio zijn er 24 deelnemers die, verspreid over 3 rondes, deelnemen. Van de 24 mogen er 8 naar de finale en mogen er 3 zich uitroepen tot winnaar. De band die wint, mag een jaar lang een traject volgen waarbij professionele begeleiding wordt geboden om zich als groep verder te ontwikkelen. We zijn ambitieus. Zo hopen we op een dag van muziek te kunnen leven en er onze job van te maken.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.