Winkelse Kroegentocht op zondag 3 oktober: “Speciale vijfde editie met afsluiter in Jeugdhuis Chaplin”

Wouter Vandamme in actie bij MFH, waarmee hij optreedt in de tent in de Kortrijksestraat.
Wouter Vander Stricht

Op zondag 3 oktober vindt de tweejaarlijkse 3×3 Kroegentocht plaats. Maar omdat het de vijfde editie is, werd het aantal locaties uitgebreid van drie naar vijf. Wouter Vandamme is namens de vzw Moshroom de man achter het initiatief, dat volledig gratis is.

Winkel had al een traditie met de Kroegentocht toen Wouter Vandamme er in 2013 de schouders onder zette.

“Ik heb toen goed geluisterd naar de mensen die onder meer de Chaplin mee staande houden en die ook gastheer speelden op de kroegentochten. Er waren wel wat verzuchtingen, daar heb ik getracht op in te spelen.”

Gratis voor iedereen

Het concept dat Wouter uit dokterde zorgt ervoor dat alles gratis is. “Wie komt kijken en luisteren, hoeft niets te betalen. Ook de kroegbazen moeten niets ophoesten voor de groepen. Het is niet de bedoeling hen met een factuur op te zadelen die ze nauwelijks kunnen terug verdienen. Gelukkig kan ik daarvoor rekenen op wat gulle sponsors. De organisatie gebeurt onder de vleugels van de vzw Moshroom waarmee we tal van zaken organiseren: van een quiz over een rockrally tot een heus festival.”

De straat is ook afgesloten, de kinderen kunnen zich buiten zonder zorgen uitleven

De 3×3 Kroegentocht is aan de vijfde editie toe en voor die gelegenheid wordt het concept ook wat uitgebreid. “Er zien nu vier optredens en dj Chargebuzze plaatst het orgelpunt in Jeugdhuis Chaplin.”

De optredens situeren zich in het ‘paardenkoersstuk’ van de Gullegemsestraat. “De Meiboom en ‘t Arbeidershuis zijn vaste deelnemers, maar dit jaar hebben we er ook de hondenschool bij genomen. Omdat de bouw van de nieuwe Chaplin bezig is zullen we in het begin van de Kortrijksestraat een tent neerpoten die we zelf zullen uitbaten.”

DJ in Chaplin

De Koordendraaiers onder leiding van Danny Cottyn zijn te gast bij De Brave Hond, Cheap Sunglasses komt in De Meiboom blues en rock brengen, in ‘t Arbeidershuis staat de Guana Coverband geprogrammeerd en in de tent in de Kortrijksestraat speelt de MFH Coverband – met Wouter Vandamme in de rangen – een thuismatch.

De Kroegentocht start om 18 uur, de bands spelen tot ongeveer 21.30 uur. Voor de gelegenheid is het stuk Gullegemsestraat van Florist Vansteenkiste tot kapper Nico afgesloten. Ook een deel van de Kortrijksestraat is afgezet.

“Dat biedt het voordeel dat de mensen ook buiten kunnen staan zonder dat er verkeer passeert. En voor de kleinsten wordt dit een grote speelstraat. KSA en Chiro zullen er ook snoepzakjes verkopen. Zo steunen we ook nog wat onze jeugdbewegingen.”

De afsluiter bevindt zich dus wat verderop. In de tijdelijke locatie van Jeugdhuis Chaplin in het voormalige patronaat komt DJ Chargebuzze – het muzikale alter ego van Lukas Demeersseman – de avond in stijl afsluiten. Zijn dj-set begint om 22 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.