Wevelgemse Stake mag muzikale rotjaar afsluiten op digitaal festival Soundstorm

Stake mag het digitale festival Soundstorm afsluiten.© foto TV
Stake mag het digitale festival Soundstorm afsluiten.© foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

We Play Every Day 2020 zit er voor de helft op, en was tot nu toe een zeer memorabele ervaring. Benjamin The Room mocht het digitale festival openen en ook de dansbare stadsgedichten van Lonsin, de broze songs van Vincent Coomans en de pompende beats van Machine Elf kwamen aan bod.

Nu december dus ondertussen voor de helft gevuld is met muziek, is het hoog tijd om het eindoffensief van het sociaal live streaming platform Soundstorm in samenwerking met N9 voor 2020 te vervolledigen .

Niemand minder dan de Wevelgemse band STAKE mag dit ongelofelijke rotjaar digitaal afsluiten. Nog beter is dat het volledige concert gratis kan gestreamd worden vanuit de huiskamer. STAKE is de metamorphose van Steak Number Eight, en liet in 2019 “Critical Method” op de wereld los.

Zelf omschreven ze het als “a shizophrenic album written on a wave of shape shifting lives where morbid romance surfaces.” Verwacht vooral rauwe stukken dik gesneden sludge met een hang naar melodie en zeer krachtige vocals. Exorcisme van de bovenste plank.

Show helemaal gratis

Wie de band aan het werk wil zien kan dat op 30 december want dan gaan de piepende poorten van Pluto’s Playground nog één keer open. De band zal daarbij de Skull stage betreden en het jaar uitwuiven. De show is volledig gratis, en alle donaties gaan naar Live2020, het noodfonds voor muzikanten en crew.

Benieuwd? Surf dan naar www.soundstorm.online en download de app gratis op je Mac of PC, zodanig dat je de laatste twee weken van We Play Every Day kan meepikken en op 30 december helemaal klaar bent voor Stake. En de lama’s natuurlijk.

(TV/ foto TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.