Ward Vermeulen opent Hexenbeatz als The Legend 69: “Dit wordt mijn vuurdoop voor eigen publiek”

Ward Vermeulen (dj The Legend 69) mag Hexenbeatz openen op zaterdag 14 augustus. (foto ZB) © zenon bekaert beselare
Redactie KW

Op zaterdag 14 augustus organiseert vzw Den Bezem, Hexenbeatz als eenmalig alternatief voor Bezemrock. The Legend 69 is de opener met aan de knoppen Beselarenaar Ward Vermeulen.

“Het is de eerste keer dat ik live een optreden zal doen in mijn dorp Beselare. Eerder heb ik al een Radio Sunshine-livestream gedaan via de jeugddienst van Zonnebeke, maar het is iets totaal anders en prettiger voor een echt publiek”, zegt Ward Vermeulen (19).

“Twee en een half jaar geleden heb ik mijn eerste mengpaneel gekocht. Ik ben sindsdien steeds blijven oefenen en heb af en toe eens gedraaid op een feest van vrienden. Aangezien ik pas midden de coronacrisis wat bekender ben geworden, heb ik enkel kleinere optredens gedaan in huiselijke sfeer. Ik vind het een grote eer Hexenbeatz te mogen openen. Het wordt mijn vuurdoop voor eigen publiek. De Line up is indrukwekkend en om nu al tussen deze dj’s te staan, is gewoon fantastisch.”

Ward is geboren en getogen in het heksendorp en woont met vader Joris en moeder Miek Huysentruyt in de Oude Kortrijkstraat. “DJ worden was niet echt een jeugddroom, maar nu droom ik toch wel van een professionele carrière.”

Nu al tussen deze dj’s staan, is gewoon fantastisch

Ward gaat nu door het leven als The Legend 69. “Met vrienden gebruiken wij vaak het woord ‘legend’ om dingen te benoemen die we super vinden. Het is een afgeleide Engelse vorm van legendarisch. 69 komt door de mooie symmetrie in het getal en omdat het wat doet denken aan het Chinese yin en yang”, verduidelijkt Ward.

“Het muziekwereldje volg ik niet intens maar ik ontdek elke week wel nieuwe muziek via sociale media, YouTube of gewoon van vrienden. Zelf luister ik naar allerlei muziek van 50’s tot nu maar als dj ga ik voor het stevigere werk met vooral retro house en jumpstyle. Wat ik altijd draai, is Hit hard van Robert Armani.”

Uitlaatklep

Ward plaatst mixen van 30 minuten online op de muziekapp Soundcloud en zo kunnen de mensen hem ontdekken. Muziek spelen is voor Ward een uitlaatklep. “Ik probeer een leuke combinatie van bekende en minder bekende nummers in mijn sets te stoppen.”

“Het aankopen van je mengpaneel is best duur maar je kunt voor een redelijke prijs een basismodel in huis halen. De muziek die je moet aankopen, kan wel aardig oplopen in prijs”, weet Ward. Naast muziek is hij ook actief bij Chiro Beselare.

Wie Ward wil contacteren, kan dit via thelegend69.dj@gmail.com, Facebook en Instagram.

Hexenbeatz start op 14 augustus om 14 uur met naast The Legend 69 ook optredens van Jaydee, Leesa en Dennis Cartier, Darick, Michiel Cnudde, Furax DJ Ghost, Robert Falcon, Dimaro Limited en DJ Licious als afsluiter. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier