W-fest in Oostende gaat door: “Geen enkel probleem om testing te organiseren”

Gillian Lowyck

Nadat bekend raakte dat Pukkelpop niet doorging wegens de moeilijk te organiseren testing, was het even bang afwachten voor andere festivals. Voor W-fest, dat eind augustus plaatsvindt in Oostende, is de testing alvast geen probleem. Het festival gaat door, zonder mondmaskers en social distancing.

W-Fest bestaat sinds 2016. Het festival focust op muziek uit de jaren tachtig en negentig. Normaal gezien zou het in 2020 plaatsvinden in Waregem, maar dat werd uiteraard door corona afgelast. De organisatoren besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie en vonden die op het Klein Strand van Oostende. W-fest vindt plaats van woensdag 25 tot zondag 29 augustus.

“Wij hebben geen enkel probleem met het organiseren van de testing”, zegt organisator Erik De Ridder. Het festival gaat door zonder mondmaskers of social distancing en daarvoor moet de bezoeker aan enkele voorwaarden voldoen: ofwel beschik je over een vaccinatiecertificaat en ben je volledig ingeënt + twee weken, heb je een herstelcertificaat van minder dan zes maanden, of heb je een negatieve PCR-test of een negatieve snelle antigene test uitgevoerd door medisch geschoold personeel.

Wie meerdere dagen komt en niet gevaccineerd is, moet zich dus meerdere keren laten testen. “We hebben hiervoor een testdorp opgezet aan de ingang van het festival”, zegt Erik De Ridder. “Hier kunnen mensen zich laten testen aan een heel schappelijke prijs van 10 euro. Of we voldoende testcapaciteit hebben? Dat is geen enkel probleem. We kunnen tot 500 tests per uur afnemen.”

De organisator verwacht evenwel niet dat dat nodig zal zijn: “Ons doelpubliek bestaat voornamelijk uit veertigplussers. Tegen het einde van augustus zullen zij naar verwachting al volledig gevaccineerd zijn. Nee, we kijken alles positief tegemoet. We hebben geen enkele reden om pessimistisch te zijn. We zijn blij dat we mogen doorgaan en zijn ervan overtuigd dat iedereen in ons publiek wilt dat het festival in 100 procent veiligheid plaatsvindt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier