Viktor Puype en band uit Kortemark brengen cd-release via livestream: “Resultaat van jaar keihard werk”

Viktor Puype brengt twee livestreamconcerten vanuit cc De Beuk. (foto Kurt)© Foto Kurt
Viktor Puype brengt twee livestreamconcerten vanuit cc De Beuk. (foto Kurt)© Foto Kurt
Redactie KW

Op muzikaal gebied is Viktor Puype (23) uit de Amersveldestraat zeker geen onbekende meer. Zijn muzikale ei kon hij het laatste jaar alsnog kwijt, corona of niet, want binnenkort brengt hij een cd uit. Om die aan het grote publiek voor te stellen, brengt zijn band twee gestreamde concerten, live vanuit cc De Beuk.

Het gaat Viktor muzikaal voor de wind. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij de muziekmicrobe te pakken en begon hij gitaar te spelen. Op zijn 16de was zijn eerste band al een feit. Anno 2021 brengt Viktor samen met een strakke zeskoppige band genaamd tgbiw oftewel the greatest band in the world een repertoire aan eigen nummers, zowel in het Nederlands als in het Engels.

“We zijn er al meer dan een jaar keihard mee bezig”, steekt Viktor van wal. “De cd is zo goed als af, er rest enkel nog wat mixwerk. We namen alles op bij onze gitarist en in studio Closed Sessions in Roeselare. De band telt zes leden: mijn broer Emiel (orgel), Arne Demets (gitaar), Hendrik Deneir (piano), Arne Stroobant (drums), Nick Vyvey (bas) en ikzelf (zang en gitaar). De vraag was natuurlijk hoe we onze muziek bij het grote publiek konden brengen in coronatijden. We konden gelukkig rekenen op de steun van de gemeente.”

De band kreeg zelfs een special statuut, waardoor ze konden repeteren in cc De Beuk. “We brengen twee livestreamconcerten op 6 en 10 april, telkens om 20 uur. Het eerste concert wordt eerder een akoestische set, terwijl het concert op 10 april met de volledige band is. De eerste livestream verzorgen we met ons eigen videomateriaal vanuit Bar Mirwaar in Gent, maar voor het grote concert doen we een beroep op Tomato Stories, waardoor het een professioneel tintje krijgt met een livestream vanuit cc De Beuk.”

Canadees meer

“We vinden het heel belangrijk om het grote publiek warm te houden voor onze muziek, tot het weer mogelijk wordt om op te treden. Daarom willen we per nummer een video uitbrengen, zodat de interesse blijft tot de podia weer opengaan voor alle muziekliefhebbers. De mensen moeten weten dat er nog iets volgt na corona. Onze cd heeft de naam Lake Louise . Dat is een meer in Canada, maar dat heeft er eigenlijk niks mee te maken. We hadden een titelloos nummer en zijn dan maar via Google op zoek gegaan naar een geografische plaats.”

(JD)

De concerten zullen te bekijken zijn via een link op de Facebookpagina Viktor Puype & Tgbitw .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.