Vijfde editie van Retro Empire krijgt extra straffe dj’s over vloer

Yves Deruyter en Jan Vervloet zullen vanavond niet ontbreken. © GF
Redactie KW

Zaterdag vieren de organisatoren van Retro Empire hun vijfde verjaardag in de Waregemse expo. Het muziekevenement vindt deze keer niet plaats in februari. “Het was even spannend afwachten hoe ons doelpubliek hierop ging reageren.”

Retro Empire is een samenwerking tussen het West-Vlaamse Legendary 90s en het Antwerpse Bonzai Music. Het evenement bestaat al sinds 2017. “Onze eerste editie was meteen een schot in de roos met meer bezoekers dan we hadden verwacht”, herinnert Marlien Vervaeck zich nog, een van de organisatoren van Retro Empire.

Sindsdien zagen we een positieve evolutie en nam de kwaliteit van het evenement alsmaar toe. We willen elk jaar het spektakelgehalte naar een ander niveau brengen.”

Stevig feestje gemist

Het muziekfeest valt voor het eerst niet in de maand februari. Vanwege de coronamaatregelen die toen nog van kracht waren, werden de organisatoren verplicht om hun evenement te verplaatsen naar mei.

“Het was even spannend afwachten hoe ons doelpubliek hierop ging reageren”, vertelt Marlien Vervaeck. “We zijn enorm blij dat er weer verantwoord en zonder maatregelen gefuifd kan worden. Na een editie die niet is kunnen doorgaan en een uitgestelde, ben je als organisator blij dat alles weer volgens zijn normale gang van zaken kan verlopen. Qua bezoekersaantallen denken we dat onze groei zich op lange termijn weer in de positieve zin voort zet. De mensen hebben een stevig feestje gemist.”

Vijfde verjaardag

Retro Empire viert zaterdag zijn vijfde verjaardag en de Waregemse expo is opnieuw het decor van het dancefeest.

“We moesten iets speciaal doen voor onze vijfde editie. Enkele legendes uit de Belgische dancemuziek komen langs om het beste van zichzelf te tonen. M.I.K.E Push, Bonzai All Stars en de Waregemse Michiel Cnudde konden niet ontbreken op onze line-up. In totaal hebben we twaalf dj’s klaarstaan om onze bezoekers terug naar de golden ages van hun uitgaansleven te brengen.”

(EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.