Vier dagen Veurne La Fête in Reddy Keukens Arena met Belgische topartiesten

Ozark Henry krijgt de eer het festival af te sluiten. © Myriam Van den Putte MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Veurne La Fête onderstreept de reputatie van Veurne als muziekstad en doet dit deze editie niet op de Grote Markt maar in de Reddy Keukens Arena, én maar liefst vier dagen lang, op 2, 3, 4 én 5 september. Niet alleen volwassen muziekliefhebbers worden verwend; er is ook een speciale namiddag voor de allerjongsten.

Op donderdagavond 2 september bijt Rex Rebel de spits af. Deze nieuwe spraakmakende revelatie in de Belgische elektronische muziekscène bestaat uit Sam Bettens, Reinout Swinnen en Wim Van der Westen. Bas, keys, drums, een stem in transitie… zorgen voor een speelse, catchy, poppy en dansbare sound. Aansluitend volgt Milow, die speciaal voor Veurne La Fête als trio komt en het publiek zal charmeren met zijn aangrijpende lyrics en akoestische klanken van zijn gitaar.

Op vrijdag 3 september staat Jasper Erkens op de planken. Op zijn 15de won dit beloftevolle talent een zilveren medaille en de publieksprijs op Humo’s Rock Rally, TMF-awards en een MIA voor de beste doorbraak. Jasper bleef niet op zijn lauweren rusten, bleef zich bijscholen en bracht intussen in eigen beheer ‘Limbo Terminal’ uit, een eigenzinnige mix tussen introspectieve pop en elektronisch experiment. Axelle Red sluit de avond af. Een internationale muziekster, met meer dan één miljoen verkochte exemplaren van haar album ‘A Tâtons’ en heel wat hits die bij ieder van ons in het gemeenschappelijke geheugen zijn blijven hangen…

Gijs en Brihang

Op zaterdagavond 4 september zorgt Gijs meteen voor ambiance. Deze Nederlandse rapper woont nu in Antwerpen en verraste iedereen toen hij na een opleiding kleinkunst toch een heel andere richting koos, met aanstekelijke beats en hilarische teksten… Na Gijs staat Simon op het podium: de finalist van De Nieuwe Lichting 2021 begon ooit als Antwerps gastje met een gitaar en een pen waaruit vooral liefdesverdrietliedjes vloeiden. Rond zijn zestiende belandde hij via vrienden bij de hiphop en wat later stond hij mee aan de basis van de Antwerpse rapkliek Roedel. Na drie jaar voelde Simon de kriebels om het solo te proberen… Artistiek multitalent Brihang sluit de avond af… en tipte zowel Gijs als Simon voor Veurne La Fête. Ook Brihang werkte zich in de schijnwerpers, nog voor zijn debuutalbum en onderscheidt zich met zijn heel aparte stem om door de muren van zijn genre heen te breken. Brihang stoomde intussen zijn tweede plaat klaar: CASCO…

Veurne La Fête voor kinderen

Niemand minder dan Kapitein Winokio komt naar de Reddy Keukens Arena! Hij verovert ongetwijfeld alle kinderharten met zijn liedjes die hij zingt samen met Mevrouw de Poes en zijn muziekmatrozen. Na Kapitein Winokio verwarmt Emmy D’Arc alle Veurnse harten…, onder meer met covers van haar favoriete artiesten. zoals Bruce Springsteen, Eddie Vedder en Johnny Cash en grootse vrouwen als Sinéad O’Connor en Dixie Chicks.. De single ‘Tell the World’, die ze schreef met Jente Pironet van Portland, mag als eerste de wereld in, daarna is het aftellen naar de release van de EP.

Ozark Henry

Als kers op de taart is er Ozark Henry, die Veurne La Fête feestelijk afrondt. Vorig weekend stond hij nog op het podium van The Night of the Proms Summer Edition in zijn ‘hometown’ Koksijde. Al meer dan 25 jaar speelt hij op de grootste nationale en internationale podia, en intussen zet hij zijn zoektocht verder naar innovatieve manieren om geluid te beleven, zoals de Immersive Sound in 3D. Ook tijdens de coronaperiode zat hij niet stil, en Ozark Henry kijkt vooral uit naar de exclusieve soloconcerten die hij heeft gepland.

Prijs en tickets

Je koopt tickets via www.veurne.be/veurne-la-fete. Voor 1 festivaldag betaal je 12 euro, voor een combiticket van de 4 dagen is dat 40 euro. Voor de kindermiddag op zondag 5 september met Kapitein Winokio betaal je 5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier