https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veurnse muzikant, choreografe en filmstudent maken samen videoclip

De boetestad heeft een belangrijke rol gespeeld in Matthew zijn muzikaal traject, die voorheen 15 jaar in Roeselare woonde. Daarom wou hij er een Veurnse videoclip van maken.© Kayleigh Casier
De boetestad heeft een belangrijke rol gespeeld in Matthew zijn muzikaal traject, die voorheen 15 jaar in Roeselare woonde. Daarom wou hij er een Veurnse videoclip van maken.© Kayleigh Casier
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Met ‘Untold Story’ heeft zanger-pianist Matthew ‘Metjoeww’ Verstraete alweer een nieuw nummer klaar, dat hij vandaag uitbrengt op zijn 29ste verjaardag. Er hoort ook een clip bij, waarvoor hij een beroep deed op choreografe Charlotte Liefooghe (30) en filmstudent Bert Huysentruyt (25).

De bewuste track bestaat al een tweetal jaar, maar raakte niet afgewerkt. “Ik schreef er vocals bij, maar die pasten naar mijn gevoel niet helemaal bij de muziek. Daarom trok ik mijn stoute schoenen aan en riep ik via Twitter de hulp in van de Amerikaanse cellist-pianist Dave Eggar, met wie ik vorig jaar al samenwerkte voor diens lockdownproject .

Hij voorzag een extra cello-arrangement en stelde voor om de zang gewoon te skippen. Ik moest even wennen aan dat idee, maar uiteindelijk klonk het gewoon beter als een filmische instrumental ”, stelt Matthew.

Dansauditie

Eenmaal het nummer vorige maand zo zijn finale vorm kreeg, besloot hij om er nog een videoclip bij te voorzien. Daarvoor ging hij aankloppen bij Charlotte Liefooghe, onze huidige Krak van Veurne en voorzitster van Ocho Dance Studio, waar ze zelf ook dansles geeft. “Wij zijn al jaren goeie vrienden. Nadat zijn story letterlijk untold bleef, luisterde ik naar wat Matthew wou vertellen met die song en heb ik dat vertaald in een choreografie.”

“Het nummer gaat over iemand die angsten ondervindt en groeit naar zelfzekerheid. Daarvoor zochten we een groep geschikte danseressen uit onze club, in een auditie via Zoom. Daarna sloeg ik samen met lesgeefster Laure Melis aan het trainen voor de filmopnames, die pas twee weken geleden plaatsvonden”, pikt zij in.

Tijdsdruk

Laatstejaarsstudent videografie Bert Huysentruyt maakt het Veurns verhaal compleet. Hij ging een hele dag aan de slag op twee locaties in de Boetestad: de opslagruimte van verhuis- en distributiebedrijf Castelein en het Will Tura sportpark. “Van de burgemeester kregen we de toestemming om daar samen te komen met de danseressen en een beperkte crew voor bijvoorbeeld de make-up en fotografie.”

“Ik wou de clip graag lanceren als verjaardagscadeau voor mezelf en creëerde daarmee heel wat tijdsdruk bij alle betrokkenen, maar het is ons toch gelukt. Ik ben heel trots op deze samenwerking en het eindresultaat!”, besluit Matthew.

Untold Story van Metjoeww is te beluisteren op Spotify en andere digitale platformen. Je kan de clip hier bekijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.