UZIEN brengt met ‘uZingt’ zangcoaching via livestream

Nathalie Deknudt van UZIEN.© DRD
Nathalie Deknudt van UZIEN.© DRD
Redactie KW

Goed nieuws voor mensen die houden van zingen. UZIEN, de polyvalente event- en ontmoetingsruimte, pakt op zaterdag 20 en zondag 21 februari met ‘uZingt’ uit. Via livestream geven professionele zangers tips en tricks rond houding, ademhaling, zangoefeningen, ademsteun en uitspraak.

“Livestream. Het wordt het nieuwe woord van 2021”, stelt Nathalie Deknudt van UZIEN. “Dankzij de activiteitensubsidie van de Vlaamse Gemeenschap kan menig culturele activiteit naar de huiskamer worden gestreamd. En dat gebeurt ook. Met ‘uZingt’ hebben wij allicht een ‘specialleke’ in petto. Huniyagar en UZIEN slaan immers de handen in elkaar voor mensen die houden van zingen. Of ze nu in een koor zingen, in een band of solo… Met ‘uZingt’ verrassen we hen met stem- en zangcoaching met Pieter De Praetere als gastheer.”

“De coaches geven duidelijk instructies, de mensen thuis zingen gretig mee achter hun scherm zonder microfoon of camera, puur voor zichzelf. Aangezien de sessies live worden uitgezonden, is er bovendien mogelijkheid tot vraag en antwoord met de coaches via de chatbox. Alles wordt heel professioneel aangepakt. Op het einde van elke sessie brengt de coach een live performance die meer dan de moeite waard is. Echt topniveau.”

Livestream

“De generale repetitie was in januari en toen waren zowat 300 huiskamers erbij. Ondertussen tellen we al meer dan 5.000 views op YouTube en Facebook. Het komende weekend pakken we nog eens met vier livestreams uit. Jan Debel is huispianist van dienst. De sessies op zaterdag 20 februari vinden plaats om 19 uur en 20.15 uur en worden verzorgd door respectievelijk Pieter De Praetere (klassiek en koorzang) en Melike Tarhan (traditionele Turkse zang).”

“Op zondag 21 februari zijn we er om 18 uur en 19.15 uur met Ariadne van den Brande (jazz en chanson) en Ana Nage (opera, lied en belcanto). Er is vrije toegang tot de livestream en dat zonder betaalmuur. Wie wil deelnemen, vindt ook een link op de Facebookpagina van UZIEN en Huniyagar. De livestream kan ook gevolgd worden op YouTube.”

“uZingt eindigt niet op 21 februari. Op zondag 16 mei stellen we de liedbundel ‘Als de bomen straks gaan rijden’ op teksten van Frank Adam voor aan het publiek. Zes componisten David Anne, Sam Gevers, Mathias Coppens, Michaël Vancraeynest, Frederik Neyrinck en Diederik Glorieux werken mee aan de uitgave. En op zaterdag 29 mei improviseert Wim Henderickx op de elektronische klanken van zijn compositie Colors”, besluit Nathalie Deknudt van UZIEN. (DRD)

Info: Nathalie Deknudt, 0474 40 53 43 en nathalie@uzien.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.