Turpentine Valley kan jaar na uitbrengen debuutplaat eindelijk nog eens het podium op

© gf
© gf
Redactie KW

De driekoppige post-metalband Turpentine Valley uit Zulte gaat vrijdag 4 december nog eens het podium op in Jeugdhuis Brieljant in Deinze.

Precies een jaar geleden brachten drummer Roel Berlaen, bassist Thomas Maes en gitarist Kristof Balduyck hun debuutplaat Etch uit. De plannen om die verjaardag met een aantal liveshows te vieren, vielen om voor de hand liggende redenen in het water. Dankzij een initiatief in het kader van ‘Samen Jong in Deinze’, dat jongeren wil samenbrengen in coronatijden, kan Turpentine Valley nog eens het podium op, zij het zonder publiek.

“Natuurlijk spelen we liever voor een live publiek”, zegt drummer Roel Berlaen overtuigd, “maar in deze uitzonderlijke tijden zijn we maar wat blij dat we in JH Brieljant de kans krijgen om onze liveset nog eens te spelen via stream. Onze ingesteldheid blijft dezelfde: we geven ons voor de volle 100 procent in de hoop het publiek mee te krijgen in de intensiteit van onze muziek. Voor deze gelegenheid spelen we onze plaat Etch integraal, aangevuld met één nieuw nummer.”

De livestream van het optreden start vrijdag om 20 uur op de Facebookpagina van ‘Samen Jong in Deinze’: https://www.facebook.com/SamenJongInDeinze

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier