https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tuin der Lusten zet Trax-site in Roeselare een eerste keer in vuur en vlam

Er heerste vrijdagavond een aangename drukte op de Trax-site. De hoofdmoot is voor zaterdag, dan verwachten ze meer dan 5.000 bezoekers. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Vrijdagavond opende Tuin der Lusten de festivaltweedaagse op de Trax-site in Roeselare. Ertebrekers en De Dolfijntjes zorgden voor heel wat sfeer en handgezwaai. Meer dan 2.000 festivalgangers tekenden present.

Het einde van de zomer wordt in Roeselare traditioneel afgesloten door het Trax Festival. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van de Tuin der Lusten werden beide evenementen aan elkaar gekoppeld, de perfecte opener van de festivaltweedaagse. Bezoekers moesten hun ticket vooraf reserveren én een Covid Safe Ticket tonen. Daarna mochten alle mondmaskers af en was er even geen sprake van social distancing. Meer dan 2.000 muziekliefhebbers reserveerden een ticket en maakten er een leuke avond van.

Bij Ertebrekers moest het publiek nog even warmdraaien, maar langer dan een kwartier hadden Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage niet nodig om de boel in de fik te steken. Er werd heel wat afgedanst. Iets te veel zelfs, want Ingelmunsternaar Jeffrey ‘Jefferson’ Bearelle bezeerde zijn voet, waardoor hij zelfs even van het podium moest. Onder het motto ‘the show must go on’ kwam hij Dave Grohl-gewijs toch nog even op het podium om op een krukje grootste hit De Zji als bisnummer te brengen. Na afloop ging het richting ziekenhuis om foto’s te trekken.

Ertebrekers opende de Tuin der Lusten. Rechts zien we Jeffrey Jefferson tijdens het laatste nummer. Op een krukje. (foto TD)
Ertebrekers opende de Tuin der Lusten. Rechts zien we Jeffrey Jefferson tijdens het laatste nummer. Op een krukje. (foto TD)

De Dolfijntjes zorgden voor de apotheose met een sfeervolle set. Niemand moet Wim Opbrouck en Wim Willaert en de zijnen nog leren hoe je sfeer moet brengen. De Dolfijntjes namen een kleine pauze, maar veroverden de afgelopen weken al tal van podia. “Waar zitten hier de gevaccineerden”, klonk het luidop. Alleszins volop in Roeselare, afgaande op de reacties.

Vandaag staat het effectieve Trax Festival op het programma met eerst The Waltz en lokale metalhelden van Spoil Engine. Daarna is het aan Mooneye, Goldband, Portland en headliner Bart Peeters met zijn Ideale Mannen. Discobar Galaxie mag het festival al dansend afsluiten. Ook voor dit festival moet je vooraf een gratis ticket reserveren. Meer dan 5.000 fans deden dat al. Wie er nog bij wil zijn, moet dus snel wezen.

Line-up en tickets via www.traxfestival.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.