Tom Desmet brengt nieuwe song uit: “Eerst droom najagen, dan in comfortzone settelen”

Tom Desmet: “Muziek bezorgt mij een innerlijke rust.” (foto GST)
Tom Desmet: “Muziek bezorgt mij een innerlijke rust.” (foto GST)
Redactie KW

Op vrijdag 21 mei brengt Tom Desmet (22) zijn nieuwe song ‘Four Years’ uit. De Hertsbergse muzikant uit de Breeweg is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Deze song werd wel op een meer professionele manier aangepakt en komt uit op alle streamingplatforms, samen met een videoclip.

Momenteel werkt Tom als commercieel medewerker in een elektrozaak waar hij de vorige jaren aan de slag was als jobstudent. Met een diploma van bouwkundig ingenieur op zak zou een fulltime job moeilijk te combineren zijn met zijn muziek, die binnen het genre van rap en hip-hop valt. Zijn muziek bezorgt hem een soort van innerlijk rust waarbij hij veel persoonlijke problemen kan ventileren. Zelf houdt hij ook van de muziek van Eminem en Machine Gun Kelly.

Krachtige boodschap

‘Four Years’ gaat over de laatste vier jaar van zijn eigen leven. “Ik heb vier jaar gestudeerd aan de KU Leuven en ben afgestudeerd als industrieel ingenieur bouwkunde. In feite kon ik meteen aan de slag in de bouwwereld, maar bij de sollicitaties merkte ik al snel dat ik er nog niet klaar voor was om fulltime voor een vaste job te gaan. Ik wilde eerst mijn dromen najagen en daarna pas mij in een eigen eventuele comfortzone settelen. Iedereen moet eerst zijn passie volgen en proberen de dingen te doen die je echt wil doen. Dit is ook de krachtige boodschap die ik met deze song wil naar voor brengen”, weet Tom te vertellen.

Meer kansen

“Ik heb al veel muziek gemaakt, maar die liedjes bleven meestal beperkt voor een klein publiek. Het was zelf eerst niet de bedoeling om Four Years op deze manier naar buiten te brengen. Maar met een deelname en een overwinning in een lokale rapwedstrijd in Brugge in 2019 en de selectie voor Humo’s Rock Rally vorig jaar is de bal een beetje aan het rollen gegaan. Ik zag kansen om meer naar buiten te treden met mijn muziek en met ‘Four Years’”, besluit Tom Desmet.

(GS)

Four Years’ is te beluisteren via: https://linktr.ee/keycontroversy/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier