Theater Aan Zee goed ingezet met Café Chantant op Sint-Catharinaplein

Shana tijdens haar optreden met The Green Onions. © (Foto FRO)
Redactie KW

In het kader van Theater Aan Zee sloegen Klein Verhaal, Kaap en De Grote Post de handen in elkaar om de feestweek te starten met een Café Chantant op het St-Catharinaplein, midden in het Westerkwartier.

“Omdat het vorig jaar zo een groot succes was, hebben we dit jaar opnieuw gekozen voor een Café Chantant met optreden van lokaal talent, wijkbewoners, die hun talenten willen etaleren op een vrij podium”, vertelt verantwoordelijke Charlotte Vermeersch. “Deze namiddag kregen ze allemaal de kans om hun optreden in te oefenen, begeleid door professionele muzikanten, The Green Onions. Deze avond mogen de vijftien kandidaten optreden voor een enthousiast publiek dat massaal aanwezig is op het Catharinaplein, dat zich uitstekend leent voor een vrij podium. Er zijn geen prijzen aan verbonden, maar het feit te mogen optreden voor een enthousiast publiek, betekent al een unieke ervaring. Dat is een overwinning voor elke deelnemer.

Er zit veel variatie in: van smartlappen (Bie us aan ’t zeetje) tot evergreens (You’ll never walk alone), van instrumentaal (Sweet Caroline door duo Sax) tot modern. Het is leuk voor het publiek, dat zichtbaar volop geniet van de gezellige ambiance. Het is spijtig dat onze rocker, Jean Dover, moest forfait geven wegens ziekte.

Op zaterdag verwachten we weer een vol plein voor ons ‘Familiepark’ met theater, kinderspelen, muziek, circus en workshops. Iedereen is welkom van 13u. tot middernacht!”

Ervaring opdoen

Shana uit Oostende was één van de deelneemsters aan het Café Chantant. Ze bracht het nummer ‘Smells like teen spirit’ van Patty Smith en begeleidde zichzelf met de gitaar.

“Ik ben 38 en hou van zingen, zowel evergreens als moderne nummers. Ik treed soms op in Café De Zeegeuzen, in stad. Vandaag doe ik vooral ervaring op. Het is voor mij een leuke uitdaging om te kunnen optreden voor een groot publiek!” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.