Thalea (16) mocht als bassiste het podium op met Camille Dhont en beleefde de zomer van haar leven: “In de Lotto Arena op het podium met Camille”

Vader Stijn Van de Walle, ook een muziekliefhebber, is supertrots op zijn dochter Thalea. © MIWI
Redactie KW

Thalea Van de Walle (16) zal de zomer van 2022 niet vlug vergeten. Als bassiste kreeg ze de kans mee te spelen met popsensatie Camille Dhont. “Tijdens de opnames voor ‘Zomerhit’ in Bredene kreeg ik zelfs felicitaties van de bekende bassist Axl Peleman”, glundert de jongedame.

Al van jongs af aan heeft Thalea, de dochter van Stijn Van de Walle (43) en Mariska Bekaert (46) uit de Oude Staatsbaan in Adegem, een passie voor muziek. Zo begon ze al op negenjarige leeftijd trommelles te volgen bij fanfare De Verenigde Vrienden in Adegem en trok ze een jaar later naar Drumacademie Maldegem. Ook nu nog volgt ze elke dinsdag drumles bij Kris Van Canneyt.

“Naast drum speel ik ook nog gitaar en basgitaar”, vertelt Thalea. “Dat laatste instrument bespeel ik nog maar sinds vorige zomer. Ik drumde toen in het bandje Blue Heron en zag onze bassist bezig. Dat leek me heel leuk en ik kocht me een basgitaar.” Toen Thalea via ‘In the picture’ een berichtje kreeg dat ze muzikanten en figuranten zochten voor de videoclip van het nummer ‘Geen tranen meer over’ van Camille Dhont, reageerde ze meteen. “Ik stuurde een filmpje in waarin ik drumde en gitaar speelde en mezelf ook voorstelde. Toen er later ook nog een bericht kwam dat ze een basgitarist zochten, reageerde ik ook. Niet veel later werd ik geselecteerd. Ik kreeg twee dagen om de baslijn van het nummer ‘Geen tranen meer over’ in te oefenen en korte tijd later stond ik samen met Camille Dhont op het podium. Spelen op het podium van Tien om te zien maakte best wel indruk. Het was echt een supertoffe ervaring”, blikt Thalea terug.

Het muzikale avontuur van Thalea krijgt nog een vervolg. “Op 4,5 en 6 november mag ik in de Lotto Arena in Antwerpen weer optreden met Camille. Ik zal dan weer basgitaar spelen tijdens het nummer ‘Geen tranen meer over’. De show is al volledig uitverkocht”, aldus Thalea, die op zoek is naar muzikanten om een bandje mee te beginnen. Geïnteresseerde muzikanten kunnen mij contacteren via mijn Instagramaccount Vandewallethalea”, klinkt het. (MIWI)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier