Suzanne Popelier uit Ledegem doet nu ook mee aan The Voice

Suzanne Popelier deed al ooit mee aan The Voice Kids. (foto VTM)
Suzanne Popelier deed al ooit mee aan The Voice Kids. (foto VTM)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De 20-jarige studente sociaal werk Suzanne Popelier uit Ledegem is vrijdagavond 19 maart te zien en te horen in het populaire VTM-programma The Voice. “Er speelde veel meer door mijn hoofd dan tijdens mijn deelname aan The Voice Kids in 2013.”

In 2013 toonde Suzanne Popelier voor het eerst haar zangtalent aan het grote publiek tijdens de eerste editie van de zangwedstrijd The Voice Kids . “Ik zong vroeger al veel op evenementen op school. Ik kreeg toen onder andere lovende woorden van mijn familie en vrienden, waarna ik uiteindelijk deelnam aan The Voice Kids ”, vertelt ze. Suzanne maakte deel uit van ‘team Natalia’ en schopte het tot in The Battles. “Het was een groots avontuur. Ik leerde heel veel bij van Natalia.”

De voorbije jaren trad Suzanne nog enkele keren op. Zo mocht ze onder andere meezingen met de groep De Vliegende Spetter. Daarmee trad ze onder andere op op Joc’N’Roll, de jaarlijkse optredens georganiseerd door het Dadizeelse jeugdhuis. Daarnaast stond de Ledegemse ook op RNRT Lightfest, een hartverwarmend evenement dat georganiseerd werd ter nagedachtenis van de jong overleden Reinert Rosseel uit Slypskapelle.

“In de toekomst wil ik sowieso nog iets doen met muziek”

Suzanne Popelier studeert op dit ogenblik aan Howest en koos voor de richting sociaal werk. Momenteel zit ze in haar tweede jaar. Wanneer we haar opbellen, is ze in Finland waar ze als Erasmusstudent enkele maanden vertoeft. “Door de coronacrisis is het nu niet gemakkelijk om je muzikaal te uiten, maar ik merk wel dat ik intensiever muziek aanvoel en beluister.” Suzanne droomt ervan om ooit een eigen groepje te hebben. Ook een combinatie met een job als sociaal werker lijkt haar heel leuk. “Het zou mooi zijn dat ik mensen hun verhaal kan laten vertellen door middel van muziek”, droomt Suzanne luidop.

uit comfortzone

Acht jaar na haar eerste deelname aan de VTM-talentenjacht is Suzanne Popelier vrijdag opnieuw te zien op deze Vlaamse zender, dit keer in de volwassen versie van The Voice . Suzanne mocht inmiddels al haar kunnen laten horen aan de jury. “Het was anders dan bij The Voice Kids . Op het ogenblik van het optreden dacht ik veel meer na dan acht jaar geleden. Als 20-jarige spookt er veel meer door je hoofd.” Suzanne hoopte stiekem dat Natalia weer haar stoel zou draaien tijdens de auditie. “Of ik dan weer voor haar zou kiezen? Zo’n dingen beslis je op het moment zelf. We zien wel of er al dan niet iemand draait. Sowieso wil ik graag in de toekomst nog iets doen met muziek.”

Suzanne houdt van verschillende soorten muziek. “Vroeg speelde ik gitaar, maar dat ben ik een beetje verleerd. Ik zing nu vooral tragere liedjes. Tijdens de optredens met de Vliegende Spetter werd ik uit mijn comfortzone gehaald. Dat lukte ook, met de nodige ondersteuning.”

Vrijdagavond brengt Suzanne een aangepaste versie van een lied van een bekende zangeres. “Ik vond deze versie terug op het internet en vond het echt leuk om het op die manier eens te zingen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.