Solidariteitskoor Vamos Pra Lutar zingt tegen oorlog en armoede

Het optreden wordt georganiseerd door Vamos Pra Lutar en Broederlijk Delen Kortemark. © Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Het vierstemmig solidariteitskoor Vamos Pra Lutar strijkt op vrijdag 20 mei neer in Kortemark. Het concert wordt georganiseerd door Broederlijk Delen Kortemark.

Dit concert stond oorspronkelijk al gepland op 14 maart 2020, net de dag waarop ons land in lockdown ging door de coronacrisis.

Actuele thema’s

“Het solidariteitskoor Vamos Pra Lutar, een groep van 40 zangers en muzikanten, brengt om 19.30 uur in de kerk van Kortemark een deugddoend concert”, vertelt Marie-Jeanne Compernolle van de werkgroep Broederlijk Delen. “Het koor zingt voor vrede en rechtvaardigheid en tegen oorlog, verdrukking, armoede en uitbuiting. Thema’s die ons allen raken en meer dan ooit actueel zijn.”

De zangers komen uit alle hoeken van West-Vlaanderen. Ook Kortemark is vertegenwoordigd met onder meer Piet Glorieux, de voorzitter van de plaatselijke 11.11.11-werkgroep. Het koor wordt begeleid door een waaier aan instrumenten: gitaren, basgitaar, mandoline, dwarsfluit, percussie, piano, djembé, viool en accordeon. Dirigent van dienst is Rik Decramer, die tijdens de lockdown meermaals een openluchtconcert organiseerde in wzc Blijvelde in Kortemark.

Kleurrijke selectie

Op het programma staat een kleurrijke selectie van liederen uit verschillende hoeken van onze wereldbol. Thema van het optreden is zingen en delen om de wereld te veranderen. Het concert wordt georganiseerd door de werkgroep Broederlijk Delen Kortemark met steun van de Noord-Zuidraad Kortemark.

Kaarten kosten 10 euro (drankje en hapje inbegrepen), kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. De kaarten zijn te bekomen bij de familie Devos-Vulsteke (tel. 051 56 64 85), Kristiana Dewulf (gsm 0471 91 74 12), Marie-Jeanne Compernolle (tel. 051 56 80 86), Patrick Vandermeersch (gsm 0495 26 66 98) en bij Ann Sap (gsm 0493 21 72 39). Ook de kaarten van 14 maart 2020 nog geldig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.