Sofia uit Torhout vertegenwoordigt België op internetbroertje van Eurosong

Sofia Anessiadis. (gf)
Sofia Anessiadis. (gf)
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Het nummer ‘Evol’ van zangeres Sofia Anessiadis (29) uit Torhout is geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen op de North Vision Song Contest. Dat is zo’n beetje het internetbroertje van het Eurovisiesongfestival.

Er zijn geen live optredens, maar de 52 deelnemende landen worden beoordeeld op basis van YouTube-video’s. De finale, waarvoor Sofia al zeker geselecteerd is, vindt plaats op 22 maart.

Opmerkelijk: de Torhoutse wist zelf niet dat ze geselecteerd was om België te vertegenwoordigen. “Ik zag dat toevallig passeren”, lacht ze. “Ik heb dus geen idee of ik mij vereerd moet voelen. Ik had nog nooit gehoord van die wedstrijd, maar in Rusland is die blijkbaar behoorlijk groot. Ik heb er alvast een pak streams bij op Spotify, en die komen allemaal van Russen. Je hoort me dus zeker niet klagen!”

Vorig jaar eindigde ons land 23ste in de finale van de North Vision Song Contest, met het nummer Ped estrians van Maya’s Moving Castle.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.