Sister May speelt volgend weekend concert op geheime locatie in Roeselare

Op zaterdag 3 juli beklimt de grungeband Sister May weer het podium. (foto SB)© Stefaan Beel
Op zaterdag 3 juli beklimt de grungeband Sister May weer het podium. (foto SB)© Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Op zaterdag 3 juli mag de Roeselaarse grungeband Sister May na een jaar zo goed als windstilte opnieuw live het podium op. De vijf muzikanten staan alvast te trappelen om er een lap op te geven. “We zijn energieker en fysieker dan ooit”, klinkt het enthousiast.

“Organisch, ruw en dicht bij het publiek”, zegt leadzanger Bert Goethals over hun eerste optreden na de corona. “De goesting is enorm. Alles is aanwezig om er een memorabele avond van te maken.” Voor hun nieuwe gitarist annex pianist, Pieter Desmet, is het trouwens de allereerste keer dat hij deze ijzersterke liveband mag begeleiden. “Zijn vuurdoop maakt deze eerste show extra speciaal. Wij zijn alvast gecharmeerd door zijn kunnen en benieuwd naar de reacties van ons publiek. Qua repetities hebben we de laatste weken toch een tandje bij gestoken.” Er worden vooral nummers gespeeld uit hun eerste twee albums ‘My Absolute Defiler’ en ‘Ascent’.

Ergens op Krottegem

“Tijdens de coronaperiode namen we in de Penthouse Studio’s in Heist-op-den-berg onze derde plaat op. Die is helemaal af maar de release en bijhorende concerttournee, houden we voor begin volgend jaar. De coronacrisis heeft ons trouwens ook de tijd gegeven om nog meer eigen nummers te schrijven. Met deze garden-session zijn we alvast opnieuw vertrokken voor een reeks spetterende optredens. De muzieksector lag meer dan een jaar stil. Iedereen moet zich opnieuw lanceren en dat maakt het eigenlijk extra spannend. Er stonden voor ons heel wat shows op het programma en die zijn allemaal herboekt naar volgend jaar.”

De exacte plaats wil Bert voorlopig nog niet vrijgeven maar het optreden is ergens in Krottegem. “Er is plaats voor maximum 75 toeschouwers. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via onze Facebookpagina en krijgen daarna alle info doorgestuurd.” (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.