https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sint-Cecilia met ‘liefde voor ’t muziek’ in Rumbeke

De harmonieleden zijn blij dat ze weer hun muzikale hobby kunnen uitoefenen. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Op zondag 26 september brengt de harmonie Sint-Cecilia van Rumbeke op het binnenplein van OCAR een ‘dag vol liefde voor ‘t muziek’. Nele Vandecasteele, trekker van de werkgroep, licht toe.

“We hebben lang gezocht naar een passende titel voor dit muzikaal evenement”, begint Nele, liefde voor ‘t muziek is tweeërlei: wij als muzikanten mogen opnieuw onze muzikale hobby uitoefenen en we hopen op veel volk als appreciatie voor onze harmonie Sint-Cecilia.”

“Alle muzikale deelgroepen komen van 11 tot 16 uur achter elkaar aan bod met een pauze van een tiental minuten. We beginnen om 11 uur met Jorum, daarna volgen het Kwintet, mini-Jorum, Drumband, de Harmonie, het klarinetkwartet, het Sax-ensemble en als apotheose opnieuw de Harmonie op volle sterkte.”

“Mini-Jorum is ons kleinste kindje van de Rumbeekse harmonie onder meiding van dirigente Carla Pattyn en dé bezieler van dit jeugdig muzikaal project. Het is de eerste keer dat ze voor publiek optreden. De start van mini-Jorum is het resultaat van een promotoer in mei 2019 langs de zes basisscholen scholen van Rumbeke en Oekene. Wie muziekschool volgt, kan van onze harmonie een muziekinstrument naar keuze in bruikleen krijgen. We vragen ter compensatie om zich aan te sluiten bij mini-Jorum en dat is aardig gelukt.”

Overdekt podium

“Het gratis muzikaal evenement gaat door op het binnenplein van OCAR, de muzikanten spelen op het overdekt podium van de stad Roeselare. Tussen de optredens door wordt er rond de middag gezorgd voor een aperitief, een barbecue-worstenbrood en in de namiddag voor koffie en taart. “Hou er rekening mee dat door het optreden de doorgang met de fiets van het Kerkplein naar de Pastoor Slossestraat niet mogelijk zal zijn”, besluit Nele.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.