https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Selina schrijft kerstnummer voor haar vriend Johan ‘Obi’ Kalifa

Johan en Selina houden van de kerstsfeer. (foto EF)©Eric Flamand
Johan en Selina houden van de kerstsfeer. (foto EF)©Eric Flamand
Redactie KW

Nu december gestart is en we de eerste winterkoude hebben gevoeld, komt de echte kerstsfeer op ons neer dwarrelen. Met passende muziek lukt dat nog net iets beter, moet ook Johan Kalifa Bals – beter bekend als Obi uit De Buurtpolitie – gedacht hebben. Hij lanceerde zijn eerste kerstsingle en de liedjestekst is geschreven door zijn Ieperse vriendin Selina Bafcop. Wie weet wordt ‘Winterwonderland’ wel de kersthit van 2020.

Wanneer we Johan aan de telefoon krijgen, bevestigt hij onmiddellijk wat iedereen al weet. “Het zijn inderdaad harde tijden. Momenteel heb ik zo goed als geen job. Als zanger deed ik vaak seniorenoptredens of optredens op bedrijfsfeesten, huwelijken, begrafenissen en dergelijke. Dit is door corona niet mogelijk… Ook als acteur is het heel moeilijk. Ik had een theaterproductie die in première zou gaan op 13 maart, de dag van de lockdown… Een domper dus op werkvlak.”

Het enige voordeel was dat Obi, zoals de meeste mensen Johan Kalifa kennen uit De Buurtpolitie, zich kon concentreren op zijn muziek. “Mijn eerste eigen single Dans met me mee heeft de voorbije zomer goed gescoord. We hebben de 23ste plaats behaald in de Vlaamse Ultratop. Bovendien vielen we met de clip in de prijzen als ‘beste videoclip voor 2020’. Dat komt voor een groot deel door de samenwerking met Werner Leysen, die al 25 jaar Dansstudio Pivolté leidt, waar ik ook danslessen heb gevolgd. Door dit succes kwam het idee om een tweede eigen single en bijhorende clip te maken al snel naar boven. De winterperiode was ideaal om iets te maken rond kerst en het wintergevoel, iets wat ik eigenlijk al lang op mijn verlanglijstje had staan. Er zijn trouwens te weinig Nederlandstalige kerstnummers.”

“Er zijn te weinig Nederlandstalige kerstnummers. Selina schreef de perfecte tekst”

En wil het nu net lukken dat Selina Bafcop, zijn Ieperse vriendin, direct begreep wat Johan wilde. “Ik weet nog goed wanneer ik de eerste flarden tekst in mijn hoofd voelde opborrelen. Het was op weg naar Ieper, waar ik door een ongeval verderop vast kwam te staan op de autosnelweg. Voor het eerst in mijn leven schreef ik iets wat naar haar gevoel misschien wel het begin van een lied zou kunnen zijn. Van zodra Kalifa mijn tekst gelezen had, was hij heel enthousiast. Het nummer brengt geen kerstclichés van rendieren en sneeuw, maar gaat dieper in op de waarden van delen en samenhorigheid, iets wat wij beiden heel belangrijk vinden!”

Johan speelt muziek sinds zijn zevende en heeft viool gestudeerd tot zijn achttiende. Daarna had hij onder meer door musicalopleiding aan het conservatorium in Brussel minder tijd en is hij het wat uit het oog verloren. “Ik zou de draad terug moeten oppikken en mijn viool opnieuw bovenhalen, want ik heb ze nog! Mijn grote droom als musicalacteur is om ooit mee te mogen spelen in ‘The Phantom of the Opera’, de grootste en mooiste musical ooit in mijn ogen. Als corona en de brexit het toelaten, hopen Selina en ik ooit samen deze musical live in Londen te zien.“

Contact via Facebook

Nieuwsgierig als we zijn, willen we ook wel eens weten hoe Selina en Johan elkaar hebben leren kennen. “Ik kwam Selina sinds 2015 af en toe eens tegen op evenementen of optredens. We hadden een vriendschappelijke klik en hielden contact met elkaar op Facebook. In het begin was dat sporadisch, maar geleidelijk aan hoorden we elkaar vaker en spraken we af en toe eens af. De vriendschappelijk klik werd meer en ondertussen zijn we bijna 2,5 jaar samen. Selina heeft zich dus voor het grootste deel aangepast binnen onze relatie, want zij is bij mij komen wonen in Brasschaat.”

Getroffen door Corona

Ondertussen werkt Selina als verpleegkundige in het Sint-Elisabeth Ziekenhuis van Antwerpen. “In normale omstandigheden werk ik in het dagziekenhuis en operatiekwartier. Momenteel is het dagziekenhuis gesloten en sta ik op de corona-afdeling.” Zowel Johan als Selina werden tijdens de eerste golf positief getest op corona, vertelt ze verder. “Halverwege mei voelde ik me niet goed en een paar dagen later werd ook Kalifa ziek. Spierpijn, vermoeidheid, koorts …: alle symptomen kwam aan bod, zelfs geur- en smaakverlies!”

Gelukkig zijn ze er allebei zonder hospitalisatie vanaf gekomen. “Tijdens die periode was het zalig weer, maar zelfs even in de tuin gaan, was voor ons erg moeilijk. De vermoeidheid was zo groot dat we amper tot het begin van onze tuin konden wandelen. Zowel Selina als ikzelf voelen dat we nog steeds maar op 80 procent van ons normaal energieniveau zitten. Corona is duidelijk een heftig beestje!” (DS)

Het nummer Winterwonderland van Johan Kalifa kan je beluisteren via YouTube, iTunes of Spotify.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten