https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rockband Vulgar Vow uit Blankenberge: “Ondanks corona productieve periode achter de rug”

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Omdat er dit jaar geen MIA’s kunnen worden uitgereikt, wordt de week van 8 tot en met 14 februari uitgeroepen tot ‘Week van de Belgische muziek’. Een hele week lang staan de spotlights op muziek van eigen bodem, in Blankenberge zetten we de rockband Vulgar Vow graag in de kijker. “Ondanks corona hebben we een productieve periode achter de rug”, zegt zangeres Delia Persico. De groep dook zowaar zelfs in de studio.

Het zag er veelbelovend uit voor Vulgar Vow. De Blankenbergse band rond frontvrouw Delia Persico (30) schoot eind ’17 uit de startblokken en lanceerde een jaar geleden een eerste EP met daarop een handvol eigen nummers.

Alleen zat de timing toen niet erg mee: plots was daar corona en kon de geplande releaseparty in ’t Colisée niet doorgaan. Na een wissel in de band, waren de rockers net weer goed op dreef toen in oktober de nieuwe reeks verstrengingen werd afgekondigd. “Dat was jammer: met onze nieuwe bassist Naut hadden we net weer een nieuwe drive gevonden”, zegt Delia.

Akoestisch

In plaats van bij de pakken te blijven zitten, ging de groep dan maar de akoestische toer op. “Muziek is onze uitlaatklep, en je wil natuurlijk ook niet dat de mensen je vergeten”, aldus Delia. “Het werd een leuke ervaring, die living room sessions . We maakten een kerstmedley, brachten een paar nieuwe nummers alsook enkele gesmaakte covers. Hoewel we er allemaal naar uitkijken om weer met een volledige bezetting te repeteren, was het dus ook weleens interessant om het op deze manier te doen. En het heeft ons geen windeieren gelegd: met onze versie van Fleetwood Mac’s ‘Dreams’ bereikten we een heel nieuw publiek.”

Ondertussen is er een tweede EP – getiteld ‘Vulgar Vow II’ – op komst, en ditmaal investeerde de band in een professionele opnamestudio. “Dat leek ons noodzakelijk, aangezien er zovéél goeie rockgroepen zijn in België. De manier om jezelf als band te profileren, is door middel van professionele opnames”, zegt Delia.

De band klopte hiervoor aan bij Shellshock Studio van Bruggeling Pieter Nyckees, die gespecialiseerd in alternatieve rock à la Vulgar Vow. “We hebben drie nieuwe nummers opgenomen en eentje van onze vorige EP. Toen was het geld op”, glimlacht Delia.

“Maar ook al staan er maar vier nummers op, persoonlijk vind ik ‘Vulgar Vow II’ heel geslaagd. Behalve twee stevige rocksongs, namen we ook een nieuw poprocknummer op en een iets meer dansbaar nummer. Pieter heeft ons tips gegeven om ze voller te laten klinken, hopelijk resulteert dit in meer liveoptredens en wie weet – dromen mag – schoppen we het ermee wel tot in de finales van een of andere rockrally”, klinkt het.

Showbeest

Vulgar Vow is dus klaar om de podia te bestormen. “De wissel in de groep heeft ook voor een nieuwe dynamiek gezorgd”, zegt Delia. “Toen Brent ons liet weten dat hij de band na tweeënhalf jaar wou verlaten om zich volledig op zijn politieopleiding te kunnen concentreren, vonden we dat natuurlijk jammer. We zijn in de eerste plaats vrienden, en Brent had een enorm goeie podiumprésence.”

“Maar ook Naut is een echt showbeest, hij schitterde vorig jaar als Javert in de musical ‘Les Miserables’ van de stedelijke academie. Het was op de eerste repetitie meteen duidelijk dat hij heel getalenteerd is, en Naut past ook goed in de groep. Hij wisselde speciaal voor ons zijn gitaar in voor een basgitaar”, glimlacht Delia. Ondanks alles heeft haar band dus best wel een productieve periode achter de rug. “We willen onze nieuwe nummers nu zoveel mogelijk hypen . Muziekbloggers mogen ons altijd contacteren op vulgarvow.bookings@gmail.com .”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten