Update
Robrecht Vanhuyse maakt nummer over de vaart van Roeselare

Tijdens de Week van de Belgische muziek van 8 tot en met 14 februari worden de spots gericht op muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen muzieksector. Ook Robrecht Vanhuyse draagt zijn steentje bij en verzorgt op zondag 14 februari om 17 uur een mini-optreden aan zijn huis in de Hoogstraat 26.

Robrecht kun je zondag ook horen, dan geeft hij om 17 uur een concert aan zijn eigen voordeur in de Hoogstraat. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Robrecht kun je zondag ook horen, dan geeft hij om 17 uur een concert aan zijn eigen voordeur in de Hoogstraat. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

“Dit initiatief komt er van enkele artiestenverenigingen en de VRT die onze sector willen steunen in deze barre tijden”, zegt Robrecht Vanhuyse. “Artiesten moesten een liedje insturen dat ze, na goedkeuring, op zondag 14 februari om 17 uur live zullen brengen aan hun voordeur. Er werd gevraagd dat iedere artiest zondag zelf zijn optreden filmt en dat filmpje doorstuurt. Maar het kan ook dat de VRT bij enkele artiesten ter plaatse komt filmen.”

“Ik doe dus ook mee en ik heb gekozen voor ons bekendste lied: ‘t Zwien. Dat is toch in heel Vlaanderen bekend, denk ik. Bovendien is het een enorme leuke meezinger. We mogen maar één liedje zingen maar ik ga er toch nog eentje bij zingen ( lacht ). Het zou jammer zijn als er mensen komen luisteren dat ze na één liedje al moeten vertrekken.”

Theaterwandelingen

“Ik breng zondag ook ons nieuwe lied ‘De vaart van Roeselare’. We hebben dat nog opgenomen net voor corona toesloeg. Van dat lied heb ik zelf tekst en muziek geschreven en dat was eigenlijk speciaal gemaakt voor de laatste theaterwandelingen langs de vaart. Wij stonden daar met de Blik Dooze Band in het Huis van de Voeding de mensen te entertainen en één van onze liedjes daar was ‘De vaart van Roeselare’. De mensen reageerden positief en we hebben het dan maar ingeblikt, nadat we het eerst een beetje hadden laten liggen. Je kent dat wel, hé ( lacht ). De arrangementen zijn uitgeschreven en er moet nog een video van gemaakt worden en dan is het volledig klaar.”

“Iedereen van de Blik Dooze Band is nog aan boord. Jef Vansteeland, Erwin Busschaert, Rudy Degryse en ik blijven nog evenveel goesting hebben om verder te doen. Onze eerste optredens staan in juni gepland. Veel optredens van verleden jaar zijn verplaatst naar 2021 en ik hoop maar dat we een normale zomer krijgen. Zo treden wij normaal ieder jaar op aan het Visserijmuseum in Oostduinkerke en tijdens de Vierdaagse van de IJzer. Afwachten maar of dit allemaal kan plaatsvinden.” (Peter Soete)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.