https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Robin (21) uit Olsene wint DJ-battle op Qmusic

Deejay Robin Tandt vond het jammer dat zijn vader de winst in de DJ-contest niet meer kon meemaken. (foto JF)
Deejay Robin Tandt vond het jammer dat zijn vader de winst in de DJ-contest niet meer kon meemaken. (foto JF)
Redactie KW

Robin Tandt (21) is beter bekend als DJ Lamaroo. Onlangs won hij een DJ-battle van Qmusic en mocht hij een setje spelen op de radio. “Ik was euforisch toen ik het telefoontje kreeg van de radio.”

“Ik ben al een paar jaar bezig met draaien”, begint Robin. “De inspiratie kwam van een neef van mij, die had voor de fun een mengpaneel gekocht. Daardoor heb ik ook één gekocht. Intussen ben ik al drie mengpanelen verder en heb ik al een paar keer in Jeugdhuis ’t Sloef gedraaid in Olsene. Ik ben ook eens geselecteerd om een set te spelen in The Concept in de Overpoort in Gent, dat was nog steeds vrij kleinschalig maar wel al een stuk professioneler dan in ’t Sloef. Helaas is The Concept intussen moeten stoppen door corona. QMusic organiseerde DJ Battles om beginners wat te steunen. Ze selecteren elke week twee DJ’s voor een battle. De winnaar is dan een uur lang te horen op QMusic.”

Gedachten verzetten

“Onlangs is mijn vader overleden en ik heb mijn muziek gebruikt om mijn gedachten te verzetten. Het is daarom dat ik me heb ingeschreven voor de battles van QMusic. Ik heb er dan ook veel moeite ingestoken en veel reclame gemaakt voor mezelf. Ik kon het al niet geloven toen ze me belden dat ik geselecteerd was voor de battle dus heb ik alles op alles gezet om stemmen te ronselen. Ik heb het verteld aan iedereen die het wou horen, verspreidde het nieuws onder al mijn collega’s en heb zelfs briefjes gelegd in lokale winkels. De dag van de bekendmaking had ik dan ook veel stress.”

“Ik schatte mijn kansen initieel ook niet zo goed in, mijn tegenstander in de battle had meer likes op Facebook dan ik. Maar eerlijk gezegd vond ik zijn set niet zo goed op de radio. Toen het telefoontje kwam van QMusic dat ik gewonnen had, was ik dan ook euforisch. Ik vind het jammer dat papa het niet meer heeft kunnen meemaken.”

“Ik heb wel wat connecties opgedaan. Ik hoop dat ik in de toekomst nu wat meer zal kunnen draaien op fuiven of danscafés in de streek.”

(JF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten