Reserveer vanaf vrijdag je gratis ticket voor Bart Peeters en meer op Trax Festival in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dankzij het Covid Safe Ticket kan je op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus zonder maatregelen en social distancing genieten van Tuin der Lusten en Trax Festival. Je moet wel een ticket reserveren, dat kan vanaf vrijdagavond.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus kan je opnieuw genieten van een stevige streep muziek op de Trax-site. De stad doet er alles aan om een veilige situatie te creëren tijdens het festivalweekend. Op vrijdag is er de Tuin der Lusten met Ertebrekers en De Dolfijntjes, op zaterdag kun je genieten van Bart Peeters, Discobar Galaxie, Portland, Goldband, Mooneye, Spoil Engine en The Waltz.

Na een jaartje pauze gaan de deuren van Trax opnieuw open voor het jaarlijkse muziekfestival. Door de mogelijkheden die het Covid Safe Ticket biedt, is een mondmasker en social distancing niet verplicht. De organisatie wil zo de gemoedelijke sfeer van de voorbije 10 jaar mogelijk maken. Om wachtrijen aan de ingang te beperken kiest de organisatie voor een combinatie van een ticket dat je op voorhand moet reserveren met het Covid Safe Ticket.

Wil je Trax-festival bijwonen? Dan heb je drie documenten nodig: een geldig toegangsticket, een geldig coronacertificaat én een identiteitskaart die aantoont dat het corona certificaat bij de juiste persoon hoort.

E-ticket op voorhand

Voor beide festivaldagen 27 en 28 augustus zullen telkens per dag 6.500 tickets beschikbaar zijn. Een e-ticket moet je op voorhand reserveren. Elke bezoeker ongeacht de leeftijd dient een ticket te reserveren. De ticketverkoop start op vrijdag 20 augustus om 20 uur.

De tickets zijn gratis en op naam. Wie tickets reserveert, moet de gegevens (naam, voornaam, geboortedatum) kennen van de personen waarvoor je reserveert. Je kan maximum 5 tickets per keer reserveren via deze link: www.traxfestival.be/tickets

De dag zelf krijg je enkel toegang tot Trax als je volgende documenten kan tonen :

– een e-ticket

– een geldig coronacertificaat

– een identiteitskaart die aantoont dat het corona certificaat bij de juiste persoon hoort.

Je zomaar aanmelden aan de ingang heeft geen zin. Het Covid Safe Ticket is persoonlijk. De medewerkers zullen je identiteit te controleren. Breng dus zeker je identiteitskaart of paspoort mee.

Bij de scan wordt een groen (geldig) of een rood (niet geldig) scherm getoond. Trax festival is niet verantwoordelijk voor fouten bij het controleren van de codes. Enkel een groen resultaat geeft je toegang. Het certificaat is een gestandaardiseerde QR code die werkt voor alle inwoners van de EU.

Het Covid Safe Ticket is beschikbaar via de CovidSafeBE app. Of je kan een geldig certificaat verkrijgen via www.mijngezondheid.be. We raden aan het certificaat af te drukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier