Red Spot Avenue geeft gratis online concerten

We zien v.l.n.r. Elias Storme, Frederik Mahieu, Robert Van Eygen van Pacific Eiland, Mattie Archie en Dieter Cailliau.© TOGH
We zien v.l.n.r. Elias Storme, Frederik Mahieu, Robert Van Eygen van Pacific Eiland, Mattie Archie en Dieter Cailliau.© TOGH
Tom Gheeraert

Red Spot Avenue voelde het kriebelen om weer op te treden. De covergroep rond zanger Frederik Mahieu en gitarist Mattie Archie vroeg en kreeg van de Vlaamse overheid subsidies om een livestreamconcert te organiseren. Meteen steunen ze met hun initiatief twee andere door corona getroffen sectoren: de horeca met Pacific Eiland in Ieper en de toeristische sector met Talbot House in Poperinge.

Red Spot Avenue bestaat uit Ieperlingen Elias Storme (sax/percussie), Mattie Archie (gitaar), Dieter (keyboard) en Poperingenaar Frederik Mahieu (zang), dezelfde mannen die in het verleden geregeld met Red Spot Junior optraden in de regio, onder meer op Marktrock Poperinge en twee keer op Frietrock in Ieper. “Er is wel wat verwarring. Blijkbaar is Red Spot Junior toch redelijk bekend, want er zijn nog veel mensen die missen. Eigenlijk hebben we ondertussen al veel meer optredens gedaan met dit zijproject dan met Red Spot Junior zelf.”

Kleinschaliger

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want de muzikanten van Red Spot Avenue zitten nog in tal van andere bands. Frederik is ook zanger bij partyband Faute Bendt, terwijl Mattie de snaren geselt bij SmashDance, ook al een partyband. “Ik heb met Faute Bendt de afgelopen twee jaar in heel België gezeten”, vervolgt Frederik. “Ook SmashDance wordt veel gevraagd. Dat was redelijk druk voor ons beiden, maar we zijn realistisch en denken dat grote optredens met onze partybands er wellicht niet meteen in zitten. Kleinschaligere luisterconcerten wellicht wel, vandaar dat we meer willen uitpakken met Red Spot Avenue, waarmee we kleinschaliger kunnen optreden. In het verleden maakten we weinig promotie, maar we kregen te horen dat er subsidies van de Vlaamse overheid te verkrijgen waren om via livestream op te treden. We hebben die kans met twee handen gegrepen, want de goesting om op te treden is heel groot. We repeteerden wel een beetje online, maar we hopen om tegen de zomer weer echt te kunnen optreden, zoals vorige zomer mogelijk was in bijvoorbeeld Het Mysterie in Poperinge.”

“We hopen tegen de zomer weer echt te kunnen optreden”

Het eerste livestreamconcert vindt plaats op 14 februari in het Kruitmagazijn in Ieper, niet geheel toevallig op Valentijn. “Omdat we in het begin veel huwelijken deden, hebben we veel lovesongs in ons repertoire. Een van mijn favoriete nummers is Big Love van Fleetwood Mac, maar we spelen ook Just The Two Us van Bill Withers, Wicked Game van Chris Isaak en Everything van Michael Bublé. Het is een ode aan de liefde op Valentijn, maar in alle facetten, ook minder rooskleurige. Het concert is trouwens een samenwerking met Pacific Eiland. Het leek ons wel een mooie combinatie om naar ons concert te luisteren tijdens eten van het takeaway valentijnsmenu van Pacific Eiland. En zo steunen met de horeca en cultuursector twee hard getroffen sectoren elkaar.”

Hopopslagplaats

Op 20 februari betrekt Red Spot Avenue dan weer de toeristische sector in hun livestreamconcert door op te treden in Talbot House in Poperinge. “Door corona ontvangt Talbot House geen Britse toeristen meer, een belangrijke doelgroep voor hen”, legt Frederik uit. “We spelen in een gerestaureerde hopopslagplaats. Daar hebben ze op het gelijkvloers een museum ingericht. Op de eerste verdieping is er een concerthal waar wij dus zullen optreden op exacte locatie waar 100 jaar geleden ook al concerten plaatsvonden. Talbot House wil daarmee bewijzen dat ze hun missie blijven vervullen, ook in tijden van pandemie.”

De concerten worden gestreamd via Facebook. De link is te vinden via de Facebookpagina van Red Spot Avenue.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.