Raymond van het Groenewoud op Campo Solar

© BELGA
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Campo Solar – het festival in een Dams maïsveld op 13, 14 en 15 augustus – pakt met grote namen uit voor haar vijfde editie. Onder meer Brihang, Raymond van het Groenewoud en nineties house-DJ Yves Yves Deruyter staan op het programma.

Anders dan vorige jaar, toen Campo Solar wegens de coronacrisis omgevormd werd tot een reeks over de hele zomer verspreidde kleinere concertjes, gaat het festival deze zomer weer voluit. Als vanouds wordt er drie dagen lang stevig gefeest tussen de maïs, tarwe en zonnebloemen in de Damse polders. De tijden van het gratis toegankelijke festival liggen intussen al even achter ons en de organisatoren schakelden ook een tandje hoger wat de line-up betreft. Brihang, de rapper/hiphopper met West-Vlaamse roots, is er net als vorig jaar weer bij en wel op vrijdag 13 augustus. Diezelfde dag komt ook DJ Faisal naar Brugge.

Op 14 augustus komen onder meer Intergalactic Lovers en Mooneye het beste van zichzelf geven. Ook de de derde festivaldag is veel belovend en vooral ook erg divers, met onder meer Raymond van het Groenewoud en Yves De Ruyter, de trance-, house- en techno-DJ die zeker in de jaren negentig furore maakt met onder meer ‘The Rebel’ en ‘The House of House’.

Feeëriek kader

“Ik ben ervan overtuigd dat in dit mooie en diverse programma iedereen zijn ding zal kunnen vinden en zich zal amuseren”, zegt organisator Karel Standaert. We willen de bezoekers opnieuw laten ontdekken, genieten en beleven in een feeëriek kader, met veel nieuwe elementen: een uniek hoofdpodium in samenwerking met kunstenaarscollectief Tentakel, een verrassende tweede stage, een muzikale tempel en een kids’ corner. Dit alles is omgeven door onze karakteristieke elementen: naast de maïs en tarwe voorzien we zo extra kleurrijke zonnebloemen en gezellige ‘onthaastingshoekjes’ die een prachtig uitzicht zullen bieden over het mooie Damse polderlandschap.”

Kostprijs voor een dagticket is 30 euro, een duoticket (twee dagen) kost 55 euro en voor een weekendticket (drie dagen) betaal je 75 euro. Info en tickets via: https://camposolar.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier