Rapper Steven Heyse (42) brengt het nummer ‘Hernia!’ uit

© Sammy Declercq
© Sammy Declercq
Redactie KW

Met zijn 42 lentes behoort Steven Heyse tot de veteranen van de Belgische rapwereld. Maar intussen heeft artiest Steven H, een Gentenaar die van Kaster (Anzegem) afkomstig is, wel een nieuw album in de steigers: ‘Steven H zingt Steven H’. ‘Hernia!’ is het eerste geloste nummer. Met bijhorende videoclip, opgenomen in Kortrijk.

De kans bestaat dat de naam Steven Heyse niet meteen een belletje doet rinkelen maar dat zijn gezicht toch niet geheel onbekend is. “In 2012 schopte ik het, tegen alle verwachtingen in, tot in de liveshows van Belgium’s Got Talent. Helaas eindigde het avontuur daar voor mij, al was het een onwaarschijnlijke ervaring natuurlijk.”

Maar nu komt er een nieuwe plaat, met bijhorende clip. “Ik werkte zonet ‘Hernia’ af, een nummer waarbij het vooral gaat om zelfreflectie” klinkt het. “Ik heb het geluk gehad op enkele grote podia te kunnen staan, waarbij Belgium’s Got Talent natuurlijk een onverwachte plus was. Toch mogen we niet vergeten dat dit ondertussen bijna 9 jaar geleden is en dat we er dus niet bepaald jonger op worden. Met de leeftijd komen ook de typische kwaaltjes en onvermijdbaar stel je je op een bepaald moment de vraag of je nog wel in dat wereldje thuishoort. Deze en andere bedenkingen heb ik allemaal in mijn nieuwste plaat gebundeld. Ik heb ook bewust voor een wat meer donkere tekst gekozen, wat serieuzer zelfs. Voor ‘Hernia’ hebben we ook werk gemaakt van een videoclip, die deels in Kortrijk werd opgenomen.”

Hernia maakt deel uit van zijn meest recente album “Steven H zingt Steven H”, dat later dit jaar zal verschijnen. “Daarnaast speel ik ook in Steven H & de Korte Zotten, een samenwerking tussen mezelf en enkele Kortrijkse artiesten” pikt hij in.

Kortrijkse mix

“Het was een uiterst bizarre, atypische maar wel 100 procent Kortrijkse mix waarbij invloeden van rap, metal of zelfs rock naadloos in elkaar vloeiden.”

De meest voorkomende vraag die Steven krijgt voorgeschoteld? “Zonder enige vorm van twijfel of dit alles een grap is” sluit de artiest af. “Door de mix van zowel mijn stijl als mijn leeftijd denken velen dat ik dit alles als practical joke zie. Mijn reactie moet dan ook nooit lang op zich laten wachten. Is Metallica een grap? Wat ik doe, doe ik met vuur en passie en dit al meer dan 15 jaar. Het is dan ook niet omdat mijn muziek niet naar iemands smaak is, dat het daarom meteen moet worden afgeschilderd als een grap.”

(Sammy Declercq)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.