https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Radio Kompas blaast 40 kaarsjes uit

Vlnr. Wilfried Declerck, Benny Vandewalle en Dominique Remaut. © (Foto MG)
Paul Bruneel

Radio Kompas wordt 40 en dat wordt op 16 oktober 2021 gevierd in stijl, in zaal Ten Putte in Gistel. Radio Kompas was indertijd een van de eerste vrije radio’s in het West-Vlaamse radiolandschap en meteen ook een van de meest populaire radio’s uit die tijd.

Illegaal, als radiopiraat, werd uitgezonden vanuit een oude boerderij in Zande. Bij Radio Kompas werd ook dag en nacht uitgezonden en heel wat deejee’s uit de regio offerden hun vrije tijd op om een programma te verzorgen bij bij Kompas. Wie toen bij Kompas kon uitzenden was even populair als de radio zelf.

Radio Kompas werd de meest beluisterde radio aan de kust en in het Houtland en de artiesten van toen stonden in rij om hun nieuwe single te kunnen voorstellen bij de radiozender. Stijl en naam veranderden in de loop der jaren en op 1 juli 2013 kreeg radio Kompas een nieuw leven. Wilfried Declerck, al die jaren de drijvende kracht achter de radiozender slaagde er in om samen met enkele medewerkers Kompas opnieuw in de ether te brengen.

“Wij zijn sedertdien helemaal terug en zijn net zoals vroeger uniek qua stijl, muziekkeuze en programmatie. Wij maken iedere dag live radio en op zondagmorgen krijgen we gasten en artiesten over de vloer” zegt Wilfried Declerck. “Wij zijn te beluisteren op 105.8 FM vanuit Koekelare voor het Houtland en op 106.3 vanuit Oostende voor de kust. Uiteraard kan je ons ook beluisteren via de gratis luisterapp voor de telefoon en tablet en via livestream.”

Alle verder info is te bekomen via www.radiokompas.eu. Op 16 oktober start de viering om 20 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.