Pieter Nyckees verhuist muziekstudio van Knokke naar Brugge

Pieter Nyckees.© Davy Coghe
Pieter Nyckees.© Davy Coghe
Piet De Ville

Opnametechnicus Pieter Nyckees heeft zijn Shellshock Studio vanuit de garage van zijn ouders in Knokke naar een nieuw pand in de Veltemweg in Sint-Kruis verhuisd. “Mijn grootste droom? Ooit een echte evergreen producen en mixen, zo’n tijdloze klassieker die altijd terugkeert op de radio.”

Pieter Nyckees rolde in de muziekwereld door zelf in bands te spelen, vooral dan in het hardere genre. Hij raakte gefascineerd door opnametechnieken en al wat erbij komt kijken. “Uiteindelijk heb ik besloten een paar opleidingen te volgen en daarna heb ik mijn kans gewaagd bij PXL Music in Hasselt voor de opleiding muziektechniek (studio). Daar heb ik dan mijn bachelor diploma behaald”, vertelt Pieter Nyckees.

“Tijdens mijn opleiding heb ik onder meer stage gedaan tijdens sessies van Clouseau, Raymond van het Groenewoud, Guido Belcanto, Guus Meeuwis… Na mijn opleiding heb ik dan mijn eigen Shellshock Studio opgestart. Aanvankelijk dus vanuit de garage van mijn ouders. Een goede plek om te starten met een degelijke akoestiek, maar ik ben nu toch naar Brugge getrokken. Voor de betere geografische ligging, maar ook omdat ik hier een eigen studio met meer comfort kon bouwen”, zegt Pieter.

Cowboys & Aliens

Intusssen werkte Pieter al voor bands als Cowboys & Aliens, I Will, I Swear (winnaars Nieuwe Lichting 2015), Soviet Grass, Wasted 24/7, Ostrogoth, Dyscordia, Fields Of Troy,… Pieter zet vooral in op het hardere werk. “Alles van alternatieve rock tot extreme metal”, zegt hij zelf. “Maar dat wil niet zeggen dat ik geen andere genres doe of kan. Zo heb ik ook al aan jazz- en hiphopprojecten gewerkt.”

Pieter mixt momenteel enkele nummers voor de nieuwe EP van Cowboys & Aliens. “Deze Brugse band bestaat 25 jaar en dat willen ze vieren met een nieuwe plaat en hopelijk toch ook een aantal live optredens”, stelt Pieter. Net zoals voor iedereen in muziek-, cultuur- en evenementensector is de coronacrisis ook voor Pieter een zware opdoffer.

Basgitaar

“Ik ervaar de gevolgen vooral door het ‘live mixing’ dat voor mij quasi volledig is weggevallen. Sinds maart vorig jaar heb ik slechts één keer aan de knoppen gestaan tijdens een concert. Ook in de studio is het met ups en downs”, weet Pieter, die net door de coronacrisis voor het eerst in zo’n tien jaar zelf opnieuw muziek begon te spelen. Hij speelt basgitaar bij de nieuwe metalband Aeveris. Zijn grootste droom? “Ooit een echte evergreen producen.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten