PESCH, de nieuwe band van Brugse rocker Peter Slabbynck, heeft met ‘Melba’ eerste maxi-single uit

Het trio PESCH met zijn maxi-single Melba. Links herkenen we Peter Slabbynck. (Foto gf)
Het trio PESCH met zijn maxi-single Melba. Links herkenen we Peter Slabbynck. (Foto gf)
Stefan Vankerkhoven

‘Melba’ zo heet de eerste maxi-single van PESCH, de nieuwe band van Red Zebra-zanger Peter Slabbynck, samen met Sam Claeys en Geert ‘Chesko’ Vandekerhof. Zowel de titel van de plaat als de naam van hun eigen beheer label, Apricot Records, zijn uitingen van de typische zelfrelativerende Brugse Slabbynck humor.

PESCH, de groep van de Brugse rocker Peter Slabbynck, die tijdens zijn Red Zebra punkperiode steevast omschreven werd als de Brugse Johnny Rotten (wegens zijn rode haren en rebels karakter), brengt ‘electric body music’ met een tekstuele hoek af.

Polarisatie

Dat was te horen op de vier nummers die ze al uitbrachten en die nu alle vier op de maxi ‘Melba’ staan, van ‘Let’s invade America’ tot ‘No handshake’. “In tegenstelling tot wat sommige mensen denken,” vertelt Bruggeling Peter Slabbynck, “gaat ‘No Handshake’ niet over corona, wel over polarisatie. Er is zo veel polarisatie dat zelfs onze eigen handen elkaar de hand niet meer kunnen schudden, laat staan de hand van iemand anders.”

“Voor de rest hou ik de teksten bewust niet te lang, ik wil kort en krachtig één boodschap brengen. Dat kan perfect met deze muziek, met dank aan Chesko en Sam voor al die lekkere beats”, aldus Peter Slabbynck.

De groep denkt uiteraard ook aan optredens, al wordt dat niet makkelijk met corona. “We zullen moeten zien wat mogelijk is en vooral wat niet. En hoe we deze nummers live brengen, want ik heb daar persoonlijk geen ervaring mee. We zullen ook de agenda’s moeten bijeen leggen, al zal dat wel mee vallen. Sam en ik zitten in Red Zebra, Sam en Chesko zitten in Der Klinke. Optredens van PESCH en Der Klinke samen zouden ook fijn zijn”, zegt de rockzanger.

Beperkte oplage

‘Melba’ wordt uitgebracht op een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op oranje vinyl. Niet zomaar oranje vinyl, want er werd ook rood aan toegevoegd, om het perzik-effect te creëren. Dat maakt dat elke maxi er een beetje anders uit ziet en dus uniek is. “Voor alle duidelijkheid”, voegt Peter Slabbynck er aan toe; “De maxi is niet eetbaar.”

De plaat zal te vinden zijn in een beperkt aantal platenwinkels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier