Patrick en Geert mikken op de dansbenen met nieuwe single ‘Tegoare’

Patrick en Geert mikken op de dansbenen met hun nieuwe single ‘Tegoare’.© foto TOGH
Patrick en Geert mikken op de dansbenen met hun nieuwe single ‘Tegoare’.© foto TOGH
Redactie KW

Ieperlingen Johan Feys en Wouter Sinaeve van straattheaterduo Kartje Kilo hebben veel gezichten, waaronder die van schlagerzangers Patrick en Geert, bekend van levensliederen ‘Want met Kerst’ en ‘Bedrog’. Twee jaar geleden gingen ze de dansbare toer op met ‘J’aime bien le camenbert’. Nu trekken ze die lijn door met ‘Tegoare’.

Als straattheaterduo kruipen Johan Feys en Wouter Sinaeve in tal van typetjes. Martial en Noël van Radio Mano Sport en Brandon en Bradley van The Grass and The Furious zijn misschien de bekendste, maar ook schlagerzanger Patrick en Geert gaan al een hele tijd mee.

Dancegenre

Hun debuutsingle ‘Bedrog’ dateert al van vier jaar geleden. Het jaar erop kwam de kerstsingle ‘Want met Kerst’. Met ‘J’aime bien le camenbert’ veranderden ze in 2019 het geweer van schouder door te kiezen voor het dancegenre. Die ingeslagen weg bewandelen ze nu verder met hun nieuwe single ‘Tegoare’.

Patrick en Geert wisten de verwachtingen goed op te bouwen op hun sociale media. Ze strikten Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing van Belpop Bonanza om hun carrière onder de loep te nemen. Op een filmpje van een zogenaamde persconferentie gaven ze al toelichting over de nieuwe weg die ze als schlagerzangers hadden ingeslagen.

Gevoel van verbondenheid

“We hebben bewust die dance gezocht vanuit het idee en het gevoel van verbondenheid en die kracht die je binnen de dance vindt is iets dat Patrick en Geert vertegenwoordigt”, zei Geert (Wouter Sinaeve) toen, al ging Patrick (Johan Feys) daar niet mee akkoord.

“Wat zit je nu te zeveren over verbondenheid. De enige reden waarom we geen schlagers meer zingen, is omdat jij het niet ziet zitten om je baard af te doen”, foeterde hij wanneer de camera’s stopten met draaien.

Hoge ambities en verwachtingen

Niettemin zijn de ambities en de verwachtingen hooggespannen. “Het wordt deftig gedeeld en bekeken. WTV heeft het ook al opgepakt, nu is het alleen nog wachten tot de nationale radiozenders het oppikken”, vertelt Wouter Sinaeve. “De zomerhit is er, het moet gewoon nog tot daar doordringen. In alle bescheidenheid: we zijn er echt wel van overtuigd dat het zeker kan.”

“Als we zien hoe ‘J’aime bien le camembert’ op Festival Dranouter de boel deed ontploffen, dan zijn we ervan overtuigd dat ‘Tegoare’ zeker ook de meute kan mee krijgen. Er zijn nog geen concrete optredens in het verschiet, maar we doen dat in alle graagte. Een ding is zeker: iedereen zal het kunnen meezingen.”

Videoclip

Op de Facebookpagina van Kartje Kilo en op Youtube is er trouwens een leuke videoclip te vinden van het nummer. De opnames gebeurden tussen de schroothopen bij recyclagebedrijf Galloo in Menen.

Ondertussen merkt Wouter dat er stilaan weer leven in de brouwerij komt op het vlak van evenementen na de lange coronapauze. “Er zit inderdaad weer beweging in. Voor ons is het heel leuk om te zien dat de boel weer op gang komt”, zegt Wouter.

Creatief bezig houden

“Alles heeft toch een jaar stilgelegen. Uit eigen beweging begonnen we op onze sociale media te zetten met Andy- en Randyfilmpjes om iedereen een beetje warm te houden voor Kartje Kilo en onszelf creatief bezig te houden. Als we zien wat er ondertussen van aanvragen is binnengekomen is, en als alles effectief kan doorgaan, dan ziet het er naar uit dat het opnieuw een heel toffe zomer wordt.”

(TOGH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.