Ook na alvleesklierkanker blijft Arno Hintjens muzikaal verrassen

© (Foto Facebook)
© (Foto Facebook)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Samen met de Franse pianist Sofiane Pamart blies hij nummers uit zijn rijkgevulde carrière nieuw leven in.

Anderhalf jaar geleden kreeg Arno Hintjes te horen dat hij een operatie moest ondergaan om zijn pancreaskanker te laten verwijderen. Deze behandeling verliep succesvol bij le plus beau , die op vrijdag 21 mei 72 lentes jong is. Omdat muziek maken en die live vertolken, Arno’s lust en leven is, heeft hij thans nieuw plaatwerk uit.

Het gaat om twee uitgeklede versies van songs die hij al een hele tijd geleden voor het eerst prijs gaf: ‘(I am just a lonely) Solo Gigolo’ (een bekentenis aangaande de manier waarop hij in het leven staat die oorspronkelijk te horen is op het album ‘Charles Ernest’ uit 2002) en ‘Quelqu’un a touché ma femme’ (een bijzonder melancholisch nummer dat eerder op de cd ‘Brssld’ uit 2010 werd uitgebracht). De versies met de Franse pianist Sofiane Pamart vallen ondertussen te beluisteren op de verschillende streamingsites, zoals onder meer Spotify: Solo gigolo – Version Piano – Voix · Arno, Sofiane Pamart (spotify.com) .

Door de sobere bezetting – zang en piano – klinken beide tunes uitermate ingetogen en door die set-up winnen ze aan diepgang, wat belooft voor het nieuwe album van Hintjens dat op stapel staat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.