Ook ‘Izegem Klinkt’ voor het tweede jaar op rij afgelast: “Nieuwe editie op vrijdag 13 mei 2022”

Wouter Vander Stricht

Hopelijk brengt vrijdag de dertiende, 13 mei 2022, wat meer geluk dan de laatste twee jaar. De Leutvrienden zien zich opnieuw genoodzaakt om ‘Izegem Klinkt’, zoals de Izegemse Kroegentocht sinds enkele jaren door het leven gaat, af te gelasten.

De Leutvrienden bestaan uit Bjorn Olivier, Jurgen Vierstraete, Andy Deneir, Peter Vanackere, Thierry Vandecasteele en Jonathan Mestdagh. Die laatste bevestigt het nieuws. “Vorig jaar hebben we nog een alternatief voor eind augustus op poten gezet, maar dat moesten we dan toch opnieuw afgelasten. Verrassend nieuws is het zeker niet, maar ook de editie van 2021 moeten we annuleren. En dit keer voorzien we geen alternatief.”

Cafés in overlevingsmodus

De jongste jaren zat het initiatief weer in de lift en kon men rekenen op heel wat deelnemende cafés, maar die verkeren momenteel in overlevingsmodus. “Die mensen zijn nu zelf al zeven maanden gesloten. Het is nu niet het moment om daar op de deur te gaan kloppen. Maar we geloven zeker verder in ons concept. Daarom richten we meteen ons vizier op 2022, dan is vrijdag 13 mei onze nieuwe datum.”

Het event omschrijft zichzelf als een muzikale tournee doorheen de Pekkersstad. “De cafés moeten weer stampvol mogen zitten, anders is het ook niet rendabel.”

Dat editie 2021 komende 14mei niet kan doorgaan wisten we eigenlijk al, bij deze bevestigen we dit officieel. We hebben…

Geplaatst door Izegem klinkt op Vrijdag 16 april 2021

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.