https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oedelemse DJ Jay Wall werkt samen met Britse artiest: “Dit najaar lanceer ik nog drie platen”

(gf)
Arno Van Haverbeke

Jens Vande Walle (23) heeft vorig weekend samen met het label ‘Musketeer’ en een Britse artiest een zesde plaat uitgebracht. Voor de eerste keer zette hij een internationale samenwerking op poten. “Maar ik kon er toch mijn eigen touch aan geven”, aldus de dj.

Tien maanden lang heeft Jay Wall, want zo klinkt de artiestennaam van Vande Walle, stilgelegen. Zijn eerste vijf platen deden het goed, maar er was weinig ruimte om nieuwe muziek te lanceren.

Samenwerking

“Ik vond dat het niet veel nut had om nieuwe muziek uit te brengen. Ik werkte wel aan nieuw materiaal, maar aan publiceren ben ik niet gekomen. Nu komt alles terug op gang en dat vond ik de ideale gelegenheid.” Voor zijn zesde single werkte de Oedelemnaar samen met DJ Tension, de artiestennaam van Fergus Robinson uit het Verenigd Koninkrijk. “Hij kwam eigenlijk bij mij aankloppen met een idee voor nieuwe muziek”, lacht Vande Walle. “Ik heb zijn idee beluisterd en meteen zag ik in dat ik daar iets mee kon doen. Bij zo’n samenwerking wordt de muziek meermaals tussen de partners uitgewisseld en telkens worden kleine en soms grote details aangepast. Sommige aanpassingen zijn voor de meeste niet eens hoorbaar”, vertelt de dj.

Ik had buitenlandse plannen voor corona toesloeg

Hoewel de nieuwe plaat Latch het resultaat is van een intensieve samenwerking, kunnen liefhebbers alsnog de smaak van DJ Jay Wall in de muziek herkennen. “Door de samenwerking merkten we dat we goed bij elkaar passen. Elk van ons kon zijn eigen gevoel in de muziek leggen. Dat moet perfect passen, maar met Tension merkte ik dat onze sounds perfect matchten en een mooi geheel vormden.” Eens de plaat afgewerkt was, stuurden de dj’s hun materiaal door naar andere artiesten. Bij hen konden ze terecht voor feedback om de single in een later stadium bij een label aan te bieden. “Ook daarbij waren we kritisch. Veel labels hebben de voorbije maanden een karrenvracht aan muziek uitgebracht. Maar wij wilden niet gewoon de zoveelste in de rij zijn. We hebben echt gezocht naar een label met een verhaal en dat vonden we bij Musketeer. Zij zijn een jong label, maar hebben erg veel ervaring in de industrie en steunen jong talent.” De eerste reacties op Latch zijn alvast positief.

Buitenland

In de komende weken speelt Jay Wall in zaken en op evenementen in Brugge en Maldegem, maar nadien wil de Oedelemnaar de landsgrenzen oversteken. “Ik had buitenlandse plannen voor corona toesloeg. Maar die willen we nu terug oppakken. Mijn studies in global business zijn bijna afgerond waardoor er nadien weer meer tijd vrijkomt voor muziek”, besluit de ambitieuze dj.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.