https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Noël ‘Blue Boy’ Vanhee opnieuw op Kamping Kitsch

Noël ‘Blue Boy’ Vanhee met enkele van zijn favoriete hemden.© CL
Noël ‘Blue Boy’ Vanhee met enkele van zijn favoriete hemden.© CL
Redactie KW

Noël ‘Blue Boy’ Vanhee is even Meens als het belfort en de Barakken, interviewde ooit de enige echte André Hazes met twee glazen bier voor zijn neus en toerde het land rond met zijn eigen orkest. Dit jaar staat hij, na een verplichte coronapauze, opnieuw op de planken en van half werk wil hij niet weten. De Meense rocker is één van de kleppers waarmee Kamping Kitsch op hun verjaardagseditie uitpakt.

Zijn leeftijd moet zowat het best bewaarde geheim van het land zijn. Toch hoeft Blue Boy helemaal niet onder te doen voor het jonge geweld dat de muziekwereld maar al te vaak domineert. “Die snotters moeten nog leren wat ik al vergeten ben en als een organisator merkt dat zo een jonge veulens de boel niet in gang krijgen, dan ben ik de eerste die ze bellen!”

Vulle kroote

Dat Blue Boy ook dit jaar door de organisatie van Kamping Kitsch werd gecontacteerd, hoeft volgens hem niet echt te verbazen.

“Die gasten weten maar al te goed dat ze op mij kunnen rekenen om het dak eraf te blazen. Tijdens de vorige editie, die van 2019, moest ik meteen na zo een jong juffrouwtje op het podium klauteren. De sfeer was er doods en er stond geen kat meer in die tent. Logisch ook want het was polonaise na polonaise en er was echt teveel Willy Sommers. Tijd voor Blue Boy dus om het spel daar opnieuw te lanceren en ik riep naar de muziekman ‘Vulle kroote’. De eerste tonen waren nog niet uit de luidsprekers verschenen en het volk stond al te springen voor het podium. Ja, wanneer Blue Boy eraan begint, dan durven de vrouwelijke fans al eens in zwijm te vallen. De organisatie had me gevraagd me te beperken tot drie nummers maar kom, niemand gaat Blue Boy zeggen dat ik dan al moet stoppen. Het publiek vroeg ook steeds om meer en dus weet de organisatie ook dit jaar al dat ze me niet aan banden moeten proberen leggen.”

Alle registers open

De zingende brok energie kijkt uit naar zijn eerste optreden na de pandemie, al wil hij het woord ‘voorbereiden’ niet in de mond hebben genomen.

“Ze vragen de dag van vandaag allemaal om een USB-stick, een tablet of godbetert een cloud-ding met je muziek op. Ik geloof daar allemaal niet in. Als ik ergens verschijn, dan is het met mijn valiezen met muziek in. Van mij staat dat allemaal op minidisc en dat werkt ook. Ik moet eerst voeling krijgen met het volk en dan bepaal ik wat we gaan lanceren. Zit iedereen daar te springen? Dan leggen we ambiancenummers op. Beweegt het allemaal niet teveel, dan trekken we meteen alle registers open met een paar stevige kleppers. Ook op gebied van outfit volg ik louter mijn buikgevoel en dat heeft me nog nooit bedrogen. Wat wel zeker is, is dat ik een authentiek Graceland-hemd ga aantrekken. Geen namaak maar een stukje kostuum dat regelrecht uit Amerika komt!”

(CL)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.