Nikolaas Debusschere en Dogwalker hebben na tien jaar een nieuwe single

Dogwalker heeft na 10 jaren van stilte met ‘Two Worlds Collide’ een nieuwe single. Je bemerkt Gino Claeys, Frederik Hellyn, Nikolaas Debusschere en Anna Julia Verstrynghe. (Foto Jopix)©Jonas Demeulemeester
Dogwalker heeft na 10 jaren van stilte met ‘Two Worlds Collide’ een nieuwe single. Je bemerkt Gino Claeys, Frederik Hellyn, Nikolaas Debusschere en Anna Julia Verstrynghe. (Foto Jopix)©Jonas Demeulemeester
Redactie KW

Zowat tien jaar geleden kon je niet om ‘Summer Has Gone’ heen, de catchy hit vol zomerse melancholie van Dogwalker die onophoudelijk uit talloze radio’s schalde. Nu is de groep rond zanger-frontman Nikolaas Debusschere terug. Met heel veel goesting, drive en inspiratie, een nieuwe cozangeres en een nieuwe worp: ‘Two Worlds Collide’.

Nikolaas Debusschere (45), papa van Alexander, Mathis en Lucas, runt samen met echtgenote Heidi Beke de druk bezochte Apotheek-Thuiszorg Beke-Debusschere op de hoek van de Nieuwstraat en de Hoogstraat. Hij is ook stichter-zaakvoerder van de voedingssupplementenhandel PharmaNutrics die op dezelfde locatie is gehuisvest. Muziek is zijn grote passie. Hij zingt en musiceert al sinds zijn 16de.

Winst op interfacultair songfestival

“Ook tijdens mijn studententijd in Leuven bleef ik gepassioneerd door muziek en zoveel jaar later laat de microbe mij nog altijd niet los”, start Nikolaas Debusschere zijn verhaal. “Enkele collega’s die ook farmacie studeerden en een instrument bespeelden, bleken in die tijd op dezelfde lijn te zitten en zo werd Razbliuto boven de doopvont gehouden. Een internationale term waarvoor geen Nederlandse vertaling bestaat en zoveel betekent als het gevoel dat je krijgt als je je ex terug ontmoet… Ons eerste exploot was meteen een succes, want met de band wonnen we het interfacultair songfestival en gaven we onder meer het Lemmensinstituut het nakijken…”

“Razbliuto werd al snel gewijzigd in The Dogwalkers en nog een tijdje later in Dogwalker. Onze eerste single ‘Summer Has Gone’, die eind 2009 werd uitgebracht, was meteen een groot succes en is nog altijd een beetje ons visitekaartje. Ook ons tweede schijfje ‘The Calling’ genoot heel wat airplay op MNM en Q-Music. Later volgden nog ‘The Storm’ dat enkel in Frankrijk werd uitgebracht, en ‘Walking by’, dat tegenviel.”

Dogwalker 2.0

Vanaf 2010-2011 brandden de activiteiten van Dogwalker op een bijzonder laag pitje. “We zijn eigenlijk nooit helemaal gestopt”, gaat Nikolaas verder. “In 2019 is het vuur opnieuw opgelaaid. We hebben onze oude nummers van onder het stof gehaald en op Spotify gezet. Enkele bandleden hadden er duidelijk ook weer zin in en in maart 2020, in volle coronaperiode, ben ik beginnen schrijven aan een nieuw nummer.”

“De muziek is volledig van mijn hand. Voor de tekst kreeg ik assistentie van Stefaan Fernande, de bekende Belgische songwriter die onder meer auteur is van ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Porselein’ en ‘Meisjes aan de macht’ van Yasmine, ‘Scars’ van Stan Van Samang en ‘Düm Tek Tek’ van Hadise. Dat leidde uiteindelijk tot ‘Two Worlds Collide’. Het nummer werd opgenomen in Dé Studio in Asse. Ik neem de zang en gitaarpartij voor mijn rekening. Verder maken Frederik Hellyn (bas), Gino Claeys (drums) en Anna-Julia Verstrynge (zang) deel uit van Dogwalker 2.0.”

Two Worlds Collide

“Anna-Julia is mijn nichtje van 17. Zingen, dansen en acteren is haar ding. Met haar wondermooie stem zorgt zij voor jeugdig enthousiasme en een flinke dosis pit en gratie… ‘Two Worlds Collide’ is een aanstekelijk nummer in de ons kenmerkende jaren 80-popstijl. Een nummer waarmee we een vonkje willen brengen in deze barre en surrealistische tijden. De eerste reacties zijn veelbelovend: van toegankelijk en catchy tot retro, nostalgisch en melancholisch. Ons nummer wordt ondertussen al geregeld gedraaid op Radio 2. We zijn volop aan het werken om ook binnen te geraken bij Radio 1 en MNM. We kijken er, net als zovelen, reikhalzend naar uit om weer ons ding te mogen doen voor een publiek. De zin is in ieder geval volledig terug.” (RD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier